Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Uskoro kreću novi studentski prosvjedi i blokada fakulteta

MojFaks | Vijesti, 20.11.2009.Uskoro kreću novi studentski prosvjedi i blokada fakulteta

Studenti zagrebačkog Filozofskog fakulteta nezadovoljni odnosom vladajućih prema njihovim zahtjevima pripremaju novu blokadu fakulteta.

Uskoro kreću novi studentski prosvjedi i blokada fakulteta. Iako plenum još nije donio konačnu odluku, pripreme za nove prosvjede su u punom jeku, a ovoga puta trebali bi biti još žešći. Zahtjevi su i ovoga puta isti kao proljetos, cjelokupno obrazovanje financirano iz državnog proračuna.

"Nisam zadovoljan s načinom na koji je vlast reagirala. Znači, jedna totalna ignorancija koja je nedopustiva", kazao je jedan student Filozofskog fakulteta. Iako plenum još nije donio konačnu odluku o blokadi pripreme su u punom jeku, piše Net.hr.

"Nadamo se da ćemo sad, ako plenum izglasa početak blokade, da će nas ljudi ovog puta ozbiljnije shvatiti. Znači da pokušavamo u malo većem zamahu, da se ne nadovezuje jedan fakultet na drugi, nego da idemo svi odjednom", dodao je za Novu TV drugi student.

Na posljednjem plenumu održanom u utorak gostovali su studenti iz Osijeka, Pule, Rijeke, Splita i Zadra, pa bi blokade fakulteta mogle biti znatno većih razmjera nego na proljeće.

 

Nova TV, Net.hr


studentski prosvjedifilozofskištrajkblokada fakultetastudentiKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se