Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

U tramvaje i autobuse bez karte: Uživaj u adventskoj zimskoj bajci uz besplatni javni prijevoz

MojFaks | Vijesti, 29.11.2017.U tramvaje i autobuse bez karte: Uživaj u adventskoj zimskoj bajci uz besplatni javni prijevoz

Kako bi posjetiteljima osigurao doživljaj zimske bajke, gradonačelnik Milan Bandić odlučio ih je privući na Advent u Zagrebu i to tako što će vikendom ZET-ovi autobusi i tramvaji besplatno prevoziti Zagrepčane, i to sve do 7. siječnja.

Odnosno, besplatni će prijevoz vrijediti puna tri dana – od petka u podne do nedjelje u ponoć, a bez karte će se moći voziti već od 1. prosinca, na području I. tarifne zone, piše Večernji list. Zbog veće potražnje posjetitelje će svakodnevno u adventskom razdoblju besplatno, sve do ponoći, prevoziti i uspinjača na Gornji grad. Smanjeni iznos od naplate javnog gradskog prijevoza mnogostruko će se vratiti, kako je već prethodne godine objasnio gradonačelnik, pojačanim priljevom ljudi u grad.

"Sredstva koja nećemo ubrati nadoknadit ćemo kroz potrošnju i promidžbu grada", kazao je lani gradonačelnik Milan Bandić. Hoće li se moći i besplatno parkirati u predgrađu te tako osloboditi gradsko središte automobilima, kao i prošle godine, još nije službeno potvrđeno. Nema razloga, kažu iz Zagrebačkog holdinga, da i ove godine ne bude osigurano besplatno parkiranje uz istočnu i južnu stranu Zagrebačkog velesajma te uz okretište tramvaja u Dubravi u Aveniji Gojka Šuška.

Svega nekoliko dana do paljenja prvih lampica u subotu, čime će se otvoriti nova sezona Adventa, sve je već gotovo spremno. Neke kućice, poput onih na Cvjetnom trgu i u Bogovićevoj, već rade. U toj ulici, najavio je gradonačelnik, bit će "više zraka" jer neće biti dva, već jedan red kućica. I glavni trg, koji je prethodnih godina krasio veliki šator, bit će "prozračan".

"Na zapadnoj strani će biti obrtnici, a na istočnoj će dečki koji rade Božićnu bajku također imati samo desetak kućica", kazao je.

L.B./izvor: Večernji list
foto: Shutterstock


Advent u ZagrebuZETbesplatan prijevozKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se