Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

U tijeku je upis u MBA studij maloprodajnog bankarstva u Italiji

MojFaks | Vijesti, 03.07.2009.U tijeku je upis u MBA studij maloprodajnog bankarstva u Italiji

UniCredit Grupa će u potpunosti ili djelomično pokriti školarine programa za visoko-kvalificirane buduće stručnjake i menadžere kojima, nakon odslušanih predavanja na engleskom jeziku, slijedi 3 mjeseca praktičnog rada.

U tijeku je upis u međunarodni program poslijediplomskog studija poslovanja s građanstvom u bankarstvu i financijskoj industriji (UniCredit MBA Retail in the Banking and Financial Industry) koji su lani osmislili i započeli Grupa UniCredit i renomirani poslijediplomski studij Sveučilišta Alma u Bologni kako bi školovali nove talente za područje maloprodajnog bankarstva. 

MBA program namijenjen je mladim ljudima iz cijelog svijeta koji žele razviti uspješnu karijeru u maloprodaji bankarskog sektora ili u financijskoj industriji. Idealni kandidati imaju između 25 i 32 godine; posjeduju diplomu dodiplomskog studija, imaju od 3 do 5 godina relevantnog radnog iskustva, ne nužno u financijskoj industriji, te dobro govore i pišu engleski jezik budući da se program u potpunosti odvija na engleskom jeziku.


Rok za predaju prijave je 15. kolovoza 2009., a Alma Graduate School nudi 20 punih, odnosno djelomičnih stipendija od 10.000 do 25.000 EUR najuspješnijim kandidatima. Također, zahvaljujući ugovoru između Alma Graduate School i UniCredita kandidati za upis na studij mogu se prijaviti za studentske kredite s niskim kamatama i dugim razdobljima otplate kako bi pokrili školarinu i životne troškove tijekom studija. 


MBA program će započet u listopadu 2009. godine, trajat će 12 mjeseci punog radnog vremena. Program je podijeljen u tri glavna područja. Opći menadžment pruža osnove za uspješno upravljanje poslovnom organizacijom. Financije i bankarstvo te upravljanje uslugama i poslovanjem s građanstvom predstavljaju alate koji omogućavaju razumijevanje financijskih tržišta i financijskih instrumenata te obogaćuju polaznike stručnim znanjem neophodnim u području poslovanja s građanstvom i financijskim organizacijama. 

Ostale odlike programa su: aktivnosti koje pomažu razvijanju profesionalnih i interpersonalnih vještina, tečajevi jezika (talijanski i poslovni engleski) te tromjesečna praksa, odnosno rad na projektu, u maloprodajnoj domeni jedne od članica Grupe UniCredit koja pruža priliku polaznicima da analiziraju prave probleme kompanija, da razviju strategije i razrade akcijske planove zajedno s menadžerima više razine.

Program nudi jedinstvenu priliku za spajanje teorije i iskustva te polaznicima pruža visokokvalitetnu kombinaciju vještina analize i rješavanja problema neophodnih za uspjeh u sektoru poslovanja s građanstvom. Među više od 2,500 MBA programa u cijelom svijetu, UniCredit MBA studij je jedinstven po svom fokusu na djelatnost financijskog poslovanja s građanstvom i financijski sektor koje je u stalnoj promjeni i razvoju.

Odabrani kandidati bit će pozvani na osobni prijemni intervju. Testiranje poznavanja engleskog jezika (Test of English as a Foreign Language, TOEFL) obavezno je za sve kandidate kojima engleski nije materinji jezik. Kandidati također moraju predočiti rezultate Graduate Management Admission testa (GMAT) ili Graduate Record Examination (GRE). Umjesto toga, kandidati mogu polagati prijemni test za Alma Graduate School u Bolonji.

Za potpune informacije o procesu prijema, školarinama, stipendijama i ostalim oblicima financijske potpore molimo Vas da se obratite UniCredit MBA Uredu za upis na adresi unicredit@almaweb.unibo.it ili posjetite internetsku stranicu programa na adresi www.almaweb.unibo.it/unicreditmba.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se