Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Sve žešće protiv koronavirusa: Sveučilište dijeli 30 tisuća besplatnih maski, pokrenuli i 'COVID-telefon'...

MojFaks | Vijesti, 06.10.2020.Sve žešće protiv koronavirusa: Sveučilište dijeli 30 tisuća besplatnih maski, pokrenuli i 'COVID-telefon'...

Sveučilište u Splitu u ponedjeljak je izvijestilo o rastu broja studenata pozitivnih na koronavirus.

Sa Sveučilišta u Splitu poslali su priopćenje i izvijestili o trenutnoj situaciji na Sveučilištu. Tako je jučer zabilježen 21 student pozitivan na koronavirus, od čega je 17 studenata Medicine na engleskom jeziku, dok ih je 4 na ostalim sastavnicama. Bliski kontakti studenata stavljeni su u samoizolaciju, a nastava se na studiju Medicine odvija na daljinu na svim godinama studija.  

...Devet studenta zaraženo koronavirusom! Apelira se na mlade: 'Pridržavajte se mjera STALNO i u PRIVATNOM životu...'...


...Brojke rastu iz sata u sat: Je li ovo Sveučilište novo žarište koronavirusa u Hrvatskoj?...


Kako bi se suzbila aktualna epidemija, Sveučilište u Splitu u okviru Centra za epidemiju COVID-19 sve studente i zaposlenike uputila je na broj telefona 099/COVID19 odnosno 099/2684319, na kojem se mogu dobiti sve relevantne informacije vezano uz ovu bolest.

Započela podjela besplatnih maski - evo kako do nje


Zaraženim studentima splitskog Sveučilišta, koji nemaju za pomoć nekog bliskog, omogućit će se dostava hrane iz studentskih restorana, kao i dostava nužnih lijekova i higijenskih potrepština. Sa Sveučilišta ponovno apeliraju na sve studente i zaposlenike na odgovorno ponašanje, u skladu s epidemiološkim mjerama - uz obvezno nošenje maski, potrebno je održavati propisanu udaljenost, češće dezinficirati ruke. Izvijestili su i o podjeli besplatnih maski, njih 30 tisuća.   

...Zaštitne maske na iksicu: Tko će PLAĆATI MASKE ako najesen budu obavezne na predavanjima?...


...Pitali smo studente hoće li NOSITI MASKE na predavanjima i tko to treba platiti? Evo u čemu se slažu, a što ih je PODIJELILO u dva tabora...


"U svrhu zaštite od koronavirusa, na Sveučilištu u Splitu prošli tjedan je započela podjela besplatnih zaštitnih maski za studente svih sastavnica. Bit će ih podijeljeno ukupno 30 tisuća, a kako je riječ o velikom broju, nisu mogle biti isporučene odjednom, već na Sveučilište stižu tjedno u kontingentu od 6000 komada te se raspoređuju po fakultetima i odjelima Sveučilišta", napisali su na službenoj Facebook stranici i uputili studente koji žele masku da se obrate sastavnici na kojoj studiraju za više informacija.

A.Z.
foto: Piaxabay by Anestiev


studentimaskepredavanjaSveučilište u SplituKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se