Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Studenti zapalili svijeće i prosvjedovali pred Ministarstvom znanosti

MojFaks | Vijesti, 28.11.2009.Studenti zapalili svijeće i prosvjedovali pred Ministarstvom znanosti

Studenti su uz upaljene svijeće poslali poruku prosvjetnim vlastima da treba "oživjeti ideju" o financiranju visokoškolskog obrazovanja...


Oko 130 studenata okupilo se sinoć pred Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa u sklopu prosvjedne akcije "Bdijenje za oživljenje". Oko 20 sati okupljeni studenti zapalili su svijeće i na taj način još jednom poslali poruku vlastima da treba 'oživjeti' ideju" o javnom financiranju visokoškolskog obrazovanja.

Inicijativu su pokrenuli studenti zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti, a pridružili su im se i kolege s Filozofskog fakulteta.

U utorak veliki prosvjed

Prema najavama organizatora, sinoćnja je akcija samo najava velikog prosvjeda studenata koji bi se trebao održati pred Ministarstvom znanosti u utorak, a na koji će pozvati sve studente u blokadi, ali i one koji to nisu, kako bi upozorili da treba ukinuti školarine i druge vrste plaćanja studija.

Fakulteti i dalje blokirani

Studenti Fakulteta političkih znanosti nastavu blokiraju četiri dana, a Filozofski fakultet blokiran je peti dan iako je vijeće tog fakulteta studente jučer pozvalo na prekid blokade.

U ponedjeljak sastanak povjerenstva

Idući ponedjeljak na Filozofskom fakultetu u Zagrebu sastat će se povjerenstvo za izradu prijedloga zakona koji bi trebao regulirati pitanje financiranja visokoškolskog obrazovanja, a sudjelovanje su, doduše u statusu zainteresiranih promatrača, najavili i studenti u blokadi.


studentski prosvjediblokada fakultetastudentiobrazovanje besplatnoKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se