Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Studenti prosvjeduju pred Ministarstvom znanosti

MojFaks | Vijesti, 01.12.2009.Studenti prosvjeduju pred Ministarstvom znanosti

Studenti prosvjeduju pred Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa u Donjim Sveticama...


U 15 sati započeo je prosvjed studenata pred Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa u Donjim Sveticama. Inicijatori prosvjeda su studenti Fakultet političkih znanosti u Zagrebu, a pridružile su im se kolege sa Filozofskog i Ekonomskog fakulteta.

Ovim činom studenti žele još jednom ukazati na svoje neslaganje s prijedlogom ministra Radovana Fuchsa te potrebu ukidanja školarina i drugih vrsta plaćanja studija.

Studenti palili svijeće pred Ministarstvom znanosti

Prošli tjedan studenti su već održali prosvjed pred Ministarstvom znanosti u sklopu akcije "Bdijenje za oživljenje". Prisutni su uz upaljene svijeće poslali poruku prosvjetnim vlastima da treba "oživjeti ideju" o financiranju visokoškolskog obrazovanja.

Neki fakulteti odustali od blokade

Studenti Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu i Filozofskog fakultet u Splitu jučer su odustali od blokade fakulteta, ali i dalje ustraju na ideji javnog financiranja visokoškolskog obrazovanja. Svoja prava nastojat će ostvariti nekim drugim sredstvima i inicijativama, a jedna od njih je i današnji prosvjed pred Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa.

Na jučerašnjem plenumu studenti Filozofskog fakulteta u Zagrebu izglasali su nastavak blokade fakulteta te zaključili da Ministarstvo pokušava unijeti razdor među studente "izmišljanjem" dviju grupacija - studenata koji blokiraju fakultete i tihe većine koja želi prekid prosvjeda.


studentski prosvjediblokada fakultetastudentiobrazovanjebesplatnoKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se