Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vijesti

Nakon jesenskog upisnog roka 12 tisuća mjesta na domaćim sveučilištima ostalo prazno!

Objavljeno 23.09.2019. u Vijesti

Jesenski rok mature je završen, a slobodnih mjesta na fakultetima nikad više. Kako poručuje Agencija za visoko obrazovanje, oko 12 tisuća mjesta na svim hrvatskim sveučilištima ostalo je prazno, čak ni nakon 'popravnih ispita'.

Već 350 godina privlači studente: Na današnji dan 'rođeno' naše najveće sveučilište

Objavljeno 23.09.2019. u Vijesti

Znate li koliko godina broji naše najstarije sveučilište?

Tek jedna četvrtina maturanata položila Fiziku na jesenskom roku - rezultati ponovno loši

Objavljeno 23.09.2019. u Vijesti

Nakon 'fijaska' na ljetnim maturama, 7.415 hrvatskih maturanta imalo je priliku popraviti situaciju na jesenskom roku, čiji su rezultati bili objavljeni prošloga tjedna. Po omjeru broja pristupnika i broja nedovoljnih ocjena, najgore rezultate maturanti su ostvarili iz fizike.

Student si i voliš zagonetke? Saznaj kako do stipendije od 8.000 kuna!

Objavljeno 20.09.2019. u Vijesti

Zagrebačka tvrtka Bornfight pokrenula je natjecanje u kojem će studenti rješavati zagonetke i pritom učiti o programiranju. Najuspješniji natjecatelji imaju priliku osvojiti stipendiju vrijednu 8.000 kuna, piše Tportal.hr.

Poznato je tko je ostvario pravo na jednokrevetne sobe

Objavljeno 19.09.2019. u Vijesti

Gotovo tri tjedna nakon završetka prijava, Studentski centar u Zagrebu objavio je popis svih studenata koji su ostvarili pravo na jednokrevetnu sobu, a takvih studenata je ove godine 90.

Ove godine 20 posto više mjesta na fakultetima, pogledajte koji su najpoželjniji fakulteti s jesenskog roka

Objavljeno 18.09.2019. u Vijesti

Konačne rezultate državnih matura čekalo je gotovo osam tisuća maturanata do ovoga utorka, kada su objavljene i službene statistike. Upisnih mjesta još je na ljetnom roku ostalo 16.462, ali od njih 7.924, na fakultet se uspjelo upisati 5.211 srednjoškolaca.

Župa odlučila iznajmiti sobe studentima, jedini uvjet je da su to muški studenti koji imaju preporuku župnika

Objavljeno 17.09.2019. u Vijesti

Jedna osječka župa nedaleko od kampusa odlučila je svoje slobodne sobe iskoristiti u dobre svrhe i iznajmljivati ih studentima, što su i objavili na svojoj Facebook stranici. Post je u desetak dana komentiralo 110 korisnika Facebooka, a u žustru raspravu koja se povela oko preduvjeta koje studenti moraju ispuniti uključio se i sam župnik.

Plaće programera u godini dana porasle za 16 posto, pogledajte gdje mladi developeri najviše zarađuju

Objavljeno 17.09.2019. u Vijesti

Tomislav Grubišić, CEO dvaju hrvatskih tvrtki Bornfight i Mediatoolkit, objavio je drugu po redu analizu plaća programera u Hrvatskoj te utvrdio kako se u godini dana povećala za otprilike 1500 kuna.

Zagrebačka sveučilišta na vrhu Europe: Osvojili čak 19 medalja!

Objavljeno 17.09.2019. u Vijesti

Studentske sportske reprezentacije Sveučilišta u Zagrebu natjecale su se ovo ljeto na europskim studentskim prvenstvima i u konkurenciji od 576 sveučilišta osvojile najviše medalja od svih – čak 19!Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se