Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Prilika za studente lošijeg ekonomskog statusa: Provjerite imate li priliku dobiti 10 tisuća kuna potpore

MojFaks | Vijesti, 27.01.2020.Prilika za studente lošijeg ekonomskog statusa: Provjerite imate li priliku dobiti 10 tisuća kuna potpore

Sveučilište u Rijeci raspisalo je natječaj za dodjelu stipendija iz programa Solidarnost, Fonda 'Aleksandar Abramov' u 2019./2020. akademskoj godini. Da bi se prijavio na natječaj, student treba zadovoljavati socioekonomski kriterij, kao i ostvariti najmanje 18 ECTS bodova u godini studiranja.

Natječaj je otvoren do 17. veljače, a mogu se prijaviti studenti koji u ovoj akademskoj godini imaju status redovitog ili izvanrednog studenta preddiplomskog ili diplomskog ili integriranog sveučilišnog studija ili preddiplomskog stručnog ili specijalističkog diplomskog stručnog studija Sveučilišta u Rijeci ili njegovih sastavnica, a državljani su Hrvatske ili EU-a ili pak državljani trećih zemalja kojima je izdano rješenje o stalnom boravku u Hrvatskoj, piše Novi list

Socioekonomski kriterij podrazumijeva da ukupni mjesečni prihodi svih članova zajedničkog kućanstva u 2019. godini ne prelaze cenzuse koji za obitelji s jednim članom iznose 2625 kuna mjesečno, dva člana 3500 kuna, za 3 člana 4250 kuna, za 4 člana 5000 te za 5 članova 5600 kuna mjesečno.

...3600 kuna na vašim računima – danas! Počela isplata socio-ekonomske stipendije...


Nakon provedbe natječaja, a sukladno ukupno raspoloživom iznosu utvrđenog odlukom Senata Sveučilišta u Rijeci, i broju odobrenih stipendija, odnosno financijskih pomoći, Povjerenstvo Fonda utvrdit će iznos pojedine stipendije. 


Natječaj se realizira u nekoliko kategorija stipendija i financijskih pomoći


Dodjeljuju se stipendije za pokriće participacije u troškovima studija, odnosno školarine, koju je student uplatio u prethodnoj akademskoj godini, a maksimalni iznos stipendije je 10 tisuća kuna, dok je druga kategorija stipendija studentu izrazito slabog socioekonomskog statusa, lošeg zdravstvenog stanja, studentu s invaliditetom, studentu s djetetom i slično, za što se također može ostvariti stipendija u iznosu od 10 tisuća kuna.


...SANJAMO LI? 1400 ili 1600 i još 200 kuna za odlikaše: HEP dijeli 40 stipendija i nudi priliku za POSAO nakon diplome...


Nadalje, tu je kategorija financijske pomoći za nabavu računalne opreme ili druge opreme neophodne za studij ili invalidskih pomagala za studente s invaliditetom za što je maksimalni iznos stipendije 5 tisuća kuna te u konačnici kategorija financijske pomoći studentu kojeg tijekom 2019./2020. akademske godine zatekne teška situacija kao što su smrt roditelja, gubitak posla roditelja, teška bolest i slično, za što je maksimalni iznos stipendije 7.500 kuna.

A.Z.
Izvor: Novi list
foto: Shutterstock By Baloncici


studentistipendijasocioekonomski statusSveučilište u RijeciKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se