Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Prijave za "Pisanje za SIE“

MojFaks | Vijesti, 22.07.2009.Prijave za

Novinari iz zemalja širom Europe pozvani su da svoje radove prijave za prestižnu novinarsku nagradu "Pisanje za SIE" ("Writing for CEE") do 31. srpnja 2009. Nagradu dodjeljuju Bank Austria, članica UniCredit Grupe, i austrijska novinska agencija APA, a cilj joj je potaknuti novinare da se bave pitanjima vezanim uz europske integracije.

- Priznanje za izvrsnost u novinarstvu uz novčanu nagradu od 5.000 eura
- Prijave se primaju do 31. srpnja 2009.
- Tema ove godine je europska „super godina“ obilježena izborima, padom Željezne zavjese i 5. godišnjicom najvećeg proširenja EU-a

Novinari iz zemalja širom Europe pozvani su da svoje radove prijave za prestižnu novinarsku nagradu „Pisanje za SIE“ („Writing for CEE“) do 31. srpnja 2009. Nagradu dodjeljuju Bank Austria, članica UniCredit Grupe, i austrijska novinska agencija APA, a cilj joj je potaknuti novinare da se bave pitanjima vezanim uz europske integracije. 

Ova je godina europska „super godina“ s izborima u svih 27 zemalja članica, 20. godišnjicom pada Željezne zavjese i 5. godišnjicom najvećeg proširenja Europske unije do sada, kada je primljeno ukupno deset zemalja. Većina tih zemalja nalazi se u bivšem istočnom bloku, a cilj nagrade „Pisanje za SIE“ jest potaknuti novinare da se bave pitanjima europske integracije i budućnosti Europe, s posebnim fokusom na Srednju i Istočnu Europu (SIE) i Jugoistočnu Europu.  

Novinari još uvijek imaju vremena do kraja mjeseca za predaju članaka objavljenih između 1. kolovoza 2008. i 31. srpnja 2009. Transkripti radijskih i televizijskih emisija, kao i članci objavljeni na internetu, također su dobrodošli. Dobitnik priznanja bit će objavljen i predstavljen krajem 2009. na gala večeri u Beču te će primiti novčanu nagradu od 5.000 eura.

Zahtjevi za prijavu: članak na izvornom jeziku, engleski prijevod, formular za prijavu i životopis autora. Detaljne informacije i obrazac za prijavu za „Pisanje za SIE“ može se preuzeti s internetske stranice www.apa.at/cee-award. Prijave se mogu poslati na adresu e-pošte cee.award@apa.at
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se