Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Još jedan studentski dom u Hrvatskoj postaje karantena za oboljele od koronavirusa

MojFaks | Vijesti, 27.03.2020.Još jedan studentski dom u Hrvatskoj postaje karantena za oboljele od koronavirusa

Radovi na novom studentskom domu, koji je predviđen kao sekundarni objekt za smještaj zaraženih koronavirusom, privode se kraju i uskoro će biti spreman za slučaj potrebe.

Nakon što je Ministarstvo unutarnjih poslova privremeno preuzelo nadležnost nad studentskim naseljem 'Ivan Goran Kovačić' u Rijeci koje će se do daljnjeg koristiti kao karantena za oboljele od koronavirusa, još jedan studentski dom pretvara se u karantenu. 

...Mobiliziran prvi studentski dom u Hrvatskoj! Pripreme za iseljavanje studenata počinju već sutra...


U suradnji Sveučilišta u Dubrovniku, Studentskoga centra, Vodovoda, Libertasa, Sanitata, JVP Dubrovački Vatrogasci, građevinskih tvrtki i agencija za čišćenje te sugrađana volontera, prostor studentskog doma u Dubrovniku osposobljen je za prihvat većeg broja zaraženih.

"Učinjeni su dodatni napori svih sudionika kako bi se radovi čim prije završili te je tako u 48 sati iskopana, trasirana i asfaltirana pristupna cesta ulaza studentskog doma, a za samo četiri dana dom je spojen na kanalizaciju. Ujedno su, brzom reakcijom firmi za čišćenje s područja Dubrovnika i sugrađana volontera, unutarnji prostori očišćeni i pripremljeni za prihvat korisnika. Ovaj prostor bit će na raspolaganju za smještaj bolesnika s blagim simptomima i onih koji moraju biti u samoizolaciji, a nemaju gdje", ističu iz Gradske uprave za Dubrovački list.


V.S.
izvor: Dubrovački list
foto: Facebook@Grad Dubrovnik


studentski domkarantenaSveučilište u DubrovnikuDubrovnikkorona virusKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se