Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Ovdje nema krize! Hrvatski grad rekorder po stipendijama i ove godine studentima dijeli 1.3 milijuna kuna

MojFaks | Vijesti, 30.07.2020.Ovdje nema krize! Hrvatski grad rekorder po stipendijama i ove godine studentima dijeli 1.3 milijuna kuna

Godišnje se za stipendije izdvaja oko 1,3 milijuna kuna, a stipendiju primaju svi redovni studenti.

Gradonačelnik Novske, Marin Piletić ističe da to pokazuju njihove analize, a prema posljednjim dostupnim podacima konsolidiranih proračuna iz 2018. godine Novska je potvrdila taj status.

...U vrhu po broju stipendija: Znate li koji hrvatski gradovi izdvajaju najviše za svoje studente?...


"Stipendije i školarine u gradskom proračunu bile su zastupljene sa 1,3 milijuna kuna u 2018. godini. Sličan iznos potrošen je i u 2019., a nešto više od 1,3 milijuna kuna planiran je iznos i u ovoj godini. Grad Novska dodjeljuje stipendije svim redovno upisanim studentima s novljanskog područja. Studentsku stipendiju te godine primilo je 138 studenata, a učeničku 147. Ove akademske godine stipendiju prima 127 studenata koji mjesečno primaju 560 kuna, a  studenti u obitelji s troje ili više djece 800 kuna mjesečno", rekao je gradonačelnik Marin Piletić.

...3000 kuna mjesečno! 8 sretnika dobit će ovu finu stipendiju: Provjeri imaš li šanse...


Za studentske stipendije osiguran je iznos od 870 tisuća kuna u gradskom proračunu, a ostatak za učeničke stipendije, koje ove školske godine prima 151 učenik u iznosu od 320 kuna. Učenicima se i za lokalni prijevoz do 5 km dodjeljuje 145 do 160 kuna.

...Prvi u Hrvatskoj: U ovom gradu baš svaki student dobiva stipendiju...


Gradonačelnik Piletić ističe za Gradonačelnik.hr kako je ulaganje u obrazovanje najbolje potrošen javni novac.

A.Z.
izvor: Gradonačelnik.hr
foto: Shutterstock By pathdoc


studentistipendijeNovsaproračunKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se