Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Bez ocjena i predavanja: Profesorica pokreće alternativno sveučilište

MojFaks | Vijesti, 04.02.2016.Bez ocjena i predavanja: Profesorica pokreće alternativno sveučilište

Profesorica Christine Ortiz odstupit će s položaja dekanice diplomskih studija na prestižnom MIT-u kako bi mogla osnovati novo sveučilište s potpuno drugačijim pristupom učenju.

"Cilj je tijekom sljedeće godine", izjavila je za The Tech, "pokušati pokrenuti neprofitno sveučilište s novim modelom akademskog istraživanja."

Nada se da će ovaj projekt biti drugačiji od svih tradicionalnih sveučilišta, a učenje kroz projekte kamen je temeljac njene vizije.

"Tražim novi model u kojem je kompletan vokabular drugačiji", rekla je. "Razlike između dodiplomaca i diplomaca više neće postojati." Već je počela okupljati tim stručnjaka koji će joj pomoći s papirologijom i tijekom pravnog procesa dobivanja dozvole za rad.


Nema ocjena?! Evo, plačemo od sreće!

Ortiz kaže da će se na novom sveučilištu učiti kroz projekte i praktičnu primjenu znanja, a riješit će se nekih koncencionalnih oblika podučavanja na fakultetu kao što su ex cathedra predavanja. "Ne vidim se u tome da održavam tipična predavanja. Nema glavnih predmeta, nema predavanja, nema pradavaonica."

Opseg istraživanja koja će na njenom sveučilištu moći raditi studenti bit će vrlo širok: studenti će moći raditi na osnovnim istraživačkim projektima i metodama, ali i na naprednijim, primijenjenim istraživanjima kao i na idejama startup-ova. Sveučilište će služiti studentima svih nivoa znanja – doći ćete s nekim određenim znanjem koje ćete obogatiti radom na zadacima i projektima te ćete godinu završiti bogatiji i iskusniji za jedan projekt koji ćete završiti.

Nada se da će odustati i od klasičnog sustava ocjenjivanja!

Više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: tech.mit.edu
foto: Pixabay


Christine OrtizMITalternativno sveučilišteKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se