Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom studenti

Kronično fali liječnika, psihologa, logopeda, inžinjera

Objavljeno 09.01.2012.

Dok na burzi rada posao čeka više od 300 tisuća hrvatskih građana, postoje zanimanja kojih nedostaje, i to ne u malim sredinama, nego u velikim gradovima poput Splita. U gradu podno Marjana dijele stipendije za čak 14 atraktivnih zanimanja koja su proglasili deficitarnima.

Što ne smiješ zaboraviti ponijeti u studentski dom?

Objavljeno 05.01.2012.

Studentski dom za mnoge je studente najjeftinije i najbolje rješenje. Ipak, znamo da ovakav smještaj uz pozitivne stavke ima i dosta manjkavosti, stoga se prisjeti što bi svakako trebao ponijeti kako bi ti život na ovom mjestu bio što ugodniji.

Tjelovježba nisko na listi studentskih prioriteta

Objavljeno 03.01.2012.

Zajedno s majčinom kuhinjom i obiteljskim psom, tjelovježba je za mnoge studente djetinjasta stvar koju ostavljaju iza sebe kada kreću studirati. No, stručnjaci upozoravaju da neaktivnost na fakultetu stvara loše navike za cijeli život.

Study in Croatia – samo 0,3 posto stranih studenata u Hrvatskoj

Objavljeno 29.12.2011.

Study in Croatia (www.studyincroatia.hr) naziv je nacionalnog internetskog portala namijenjenog stranim studentima koji žele studirati u Hrvatskoj, što su ga povodom ovogodišnjeg ulaska Hrvatske u Program za cjeloživotno učenje i program Mladi na djelu Europske komisije pokrenuli Agencija za mobilnost i programe EU i Institut za razvoj obrazovanja u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta.

Od sljedeće godine znatno manji broj stipendija

Objavljeno 27.12.2011.

U odnosu na lani, kad je isplaćeno 789 studentskih stipendija iz proračuna Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, iz netom objavljenog natječaja Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu, vidljivo je da će do stipendije za godinu 2011./2012. doći svega 408 studenata.

Svaki sedmi student zloupotrebljava lijekove

Objavljeno 22.12.2011.

Mnogo studenata koristi lijekove iz slobodne prodaje kako bi poboljšali rezultate na ispitima i kako ne bi bili bolesni jer, kažu, bolest si ne mogu priuštiti. Nažalost, ovo najčešće vodi do zloupotrebe lijekova. Najčešće se radi o lijekovima protiv boli.

Stihovi Jay-Z-ja predmet na američkom koledžu

Objavljeno 15.12.2011.

Shawn Corey Carter, poznatiji kao Jay-Z ili možda još poznatiji kao suprug pjevačice Beyonce Knowles, nije pohađao koledž, ali zato će američki studenti imati priliku studirati njegove stihove. O čemu se radi?

Istraživanje: Ispiti se ponekad moraju kupiti novcem

Objavljeno 13.12.2011.

Istraživanjem nevladine organizacije Centra civilnih inicijativa (CCI) o korupciji na fakultetima u Bosni i Hercegovini pokazalo je kako čak 63 posto studenata vjeruje je da je na sveučilištima korupcija veoma raširena. Također, 53,2 posto studenata ne bi niša poduzelo (i ništa ne poduzima) kada sazna za neki konkretan slučaj korupcije, odnosno plaćanja za prolazak na ispitima.

Natječaj za studente s umjetničkom dušom: Make a Step

Objavljeno 12.12.2011.

Grupa mladih Centra za mirovne studije (Zagreb) i Omladinska grupa Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji (Beograd), organizacije – sudionice programa "Edukacija za ljudska prava i demokratsko građanstvo na Zapadnom Balkanu", organiziraju projekt "Make a Step" kojem je u cilju povezivanje i stvaranje suradnje zagrebačkih i beogradskih studenata i studentica kroz umjetničko izražavanje.

Češki predsjednik: 'Studenti su paraziti!'

Objavljeno 09.12.2011.

I dok se studenti u Hrvatskoj, ali i mnogim drugim državama bore za pravo na besplatno studiranje, češki predsjednik Vaclav Klaus nazvao je takve zahtjeve apsurdnima te dodao da su oni studenti koji žele besplatno studirati – paraziti.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se