Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom studenti

Što izbjegavati na spojevima dok ste na faksu?

Objavljeno 19.04.2012.

Mnogi odlaze na fakultet kako bi stekli znanja i doista studirali, no još ih više odlazi kako bi se odmaknuli od roditelja i zabavljali. Lude studentske zabave naširoko su poznate, a ljubovanje jedan od sastavnih dijelova istih. Budući se radi o vrlo intenzivnom razdoblju, razdoblju za kojim jedni kasnije žale, a drugi pak žale za onim što su tada učinili, saznajte što svakako ne biste trebali činiti kako ne biste dospjeli u skupinu ovih drugih.

Poslodavci: Evo što svaki student treba znati

Objavljeno 17.04.2012.

Studirati je teško, ali naći dobar posao još je teže, posebice u današnje doba recesije kada nam stalno obećaju da će biti bolje, no svaka nova godina kao da je gora od one prethodne. Pitali smo poslodavce što očekuje od studenata, svojih budućih zaposlenika, osim diplome, dakako. Evo što su nam rekli.

Škola javnih nastupa i prezentacijskih vještina

Objavljeno 16.04.2012.

Škola javnih nastupa i prezentacijskih vještina će se održati 21. i 22. travnja 2012. u Auli Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14, pod pokroviteljstvom Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

Dvjesto studenata 24 sata bez cipela – i to je moguće

Objavljeno 12.04.2012.

Više od dvjesto studenata na američkom Walla Walla Community Collegeu sudjelovalo je u akciji 'One Day without Shoes' (Jedan dan bez cipela), a sve kako bi ukazali na sve one siromašne diljem Zemlje koji nemaju dovoljno novca za cipele te zbog toga imaju zdravstvenih problema i čak ne mogu pohađati školu. Studenti su bosonogi hodali puna 24 sata.

Studenti TOP 50 američkih sveučilišta virtualno savjetuju

Objavljeno 11.04.2012.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) najavljuje niz obrazovnih savjetovanja o mogućnostima studiranja u SAD-u uz gostovanja studenata koji studiraju na američkim sveučilištima uvrštenim među 50 najboljih prema cijenjenoj rang listi Academic Ranking of World Universities.

Otkaz urednici studentskih novina zbog šale o Snjeguljici

Objavljeno 05.04.2012.

'The Daily Free Press' naziv je studentskih novina na Sveučilištu Boston, u kojima je u ponedjeljak, povodom April's Fool Day, ili prvotravanjske šale objavljena fotografija Snjeguljice te se aludiralo da su je patuljci silovali nakon što su joj dali drogu za silovanje. Urednica je odmah u utorak dobila otkaz.

Buy My Face – studenti iznajmljuju lice za reklame

Objavljeno 03.04.2012.

Britanski studenti, Ross Harper i Ed Moyse našli su se u financijskoj stisci kao i, čini se, većina današnjih studenata, ali su se uspjeli iz nje pozitivno iščupati jer im je na pamet pala odlična ideja – iznajmljuju svoja lica za reklame!

Što studentice dulje studiraju, to rjeđe koriste kondome

Objavljeno 29.03.2012.

Kada se radi o seksualnom ponašanju na fakultetu, čini se kako su brucošice najsavjesnije. Naime, kada studentice tek upišu fakultet, često koriste kondome, ali kako provode više vremena studirajući, tako se upotreba kondoma smanjuje.

Dalmatinski studenti na krivom mjestu u krivo vrijeme

Objavljeno 28.03.2012.

S obzirom na trenutno aktualne događaje povezane s nedavnim napadima na dalmatinske studente u Zagrebu od strane pojedinaca, Udruga studenata grada Splita – krovna organizacija koja okuplja splitske studente na Sveučilištu u Zagrebu – odlučila se javnosti obratiti sljedećim priopćenjem u kojem će iznijeti i elaborirati svoje stavove o spomenutom, ali i ostalim sličnim slučajevima u kojima žrtvama nasilja postaju osobe koje su se jednostavno našle "na krivom mjestu u krivo vrijeme".

Neobične stvari koje možete studirati

Objavljeno 27.03.2012.

Dok kod nas studenti provjeduju i pišu peticije te se bore da se ne zatvore određeni odjseci na fakultetima, u inozemstvu nemaju tih problema već izmišljaju stvari, točnije kolegije pomoću kojih će privući više studenata. Već smo čuli kako na jednom američkom fakultetu možete studirati na osnovi stihova popularnog glazbenika Jay-Z-ja, ali to je tek mali dio onoga što se može studirati, a sasvim je neobično i kod nas zasigurno nedostižno još stotinu, ako ne i više godina.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se