Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom studenti

Posrećilo ti se? Skeniraj kondom i napravi check in!

Objavljeno 22.05.2012.

Student ili studentica kojima se posrećilo taj dan, trebali su svojim pametnim mobitelom skenirati QR kod na kondomu. Nakon skeniranja, korisnika se preusmjerava na stranicu kampanje, gdje se može prijaviti, odnosno check-inati...

Talijansko sveučilište sva predavanja prebacuje na engleski

Objavljeno 22.05.2012.

Jedno će poznato talijansko sveučilište prebaciti sva svoja predavanja s talijanskog na engleski jezik ističući da im ne preostaje opcija kako bi postali konkurentniji na svjetskom tržištu. Radi se o sveučilištu Politecnico di Milano koji će počevši od 2014. godine većinu predavanja održavati na engleskom, umjesto kao do sada, na talijanskom.

Hrvatska je na dnu ljestvice kvalitete visokog obrazovanja

Objavljeno 17.05.2012.

Univesitas 21, međunarodna mreža sveučilišta, napravila je listu kvalitete sustava visokog obrazovanja na kojoj je 48 država. Hrvatska se smjestila na nisko, poražavajuće 44. mjesto! Rangiranje je napravljeno na osnovi procjene povezanosti, znanstvene produkcije, zakonskih uvjeta, resursa. Sami vrh liste predvode Sjedinjene Američke Države, Švedska, Kanada, Finska, Danska, Švicarska i Norveška, dok su na začelje zasjele Hrvatska, Turska, Južnoafrička Republika, Indonezija i Indija.

Svjetska nagrada za inovaciju u rukama hrvatskih studenata

Objavljeno 15.05.2012.

Filip Degoricija, student Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta i Matija Jakšić, student Kineziološkog fakulteta (smjer – sportski menadžment) osvojili su prestižno, drugo mjesto na svjetskom natjecanju u inovacijama 'Henkel Inovation Challenge' koje se održalo u Varšavi u Poljskoj. Studenti su izumili energetski učinkovitu foliju 'Persil Foils' pomoću koje se skidaju sve mrlje s odjeće i njome odnijeli drugo mjesto na natjecanju.

Besplatna aplikacija za online usporedbu fakulteta

Objavljeno 09.05.2012.

Odabir studija za mnoge je maturante prva važna odluka u životu. Koji fakultet upisati? Nikad lakša odluka uz pomoć besplatne aplikacije 'Usporedi fakultete'

Ponosna studentica nije brijala pazuhe 18 mjeseci

Objavljeno 08.05.2012.

Emer O'Toole, dvadesetosmogodišnja studentica iz Londona koja će uskoro diplomirati, ne brije pazuhe već osamnaest mjeseci i ponosna je zbog toga jer, kako kaže, dosta joj je normi kojima se ženski spol mora pokoravati. Plan joj je bio ne brijati se godinu dana, ali joj se sve tako svidjelo da je odlučila nastaviti i, evo, dogurala je već do osamnaest mjeseci.

Sajam sezonskih poslova – pronađite savršen sezonski posao!

Objavljeno 07.05.2012.

Udruga Zagreb za mene(Zagreb4me)organizira Cro Summer Job –Sajam sezonskih poslova 2012 od 9. do 12. svibnja, u suradnji sa Zagrebačkim velesajmom i Sajmom turizma CroTour 2012. Potporu projektu daje portal MojPosao.net.

Speed dating – novi način dolaska do (dobrog!) cimera

Objavljeno 26.04.2012.

Treba vam cimer jer morate s nekim podijeliti troškove stanarine i režija? Što vam preostaje u Lijepoj našoj? Možete dati oglas u kakav oglasnik ili isprintati par rečenica o potrebi za novim cimerom i objesiti ih po tramvajima i stupovima uz cestu. No, Nijemci kao Nijemci, uvijek su ispred nas pa tako i u rješavnju ovog problema. Naime, u gradu Würzburgu počeli su organizirati tzv. speed-dating među studentima koji traže cimere. Evo o čemu se radi.

Studentice i studenti poručuju Mrsiću: Ne izrabljujte nas!

Objavljeno 25.04.2012.

'S jednim se ipak slažemo s vama, ministre – rad kakav vi predlažete nije volontiranje. Koncept koji vi predlažete najtočnije je nazvati rad bez zasnivanja radnog odnosa – mi dodajemo još i potplaćeni, izrabljivački, ponižavajući rad', poručile su studentice i studenti Mrsiću.

Savjeti kako poboljšati i trenirati pamćenje

Objavljeno 20.04.2012.

Zaboravni ste? Ne pamtite imena? Jeste li se ikada našli u situaciji da ne znate odgovor na pitanje, koji biste trebali znati? Pamćenje je važno trenirati jer je itekako dragocjeno: pamćenje ključnih statistika olakšava pregovore, brzo sagledavanje svih važnih činjenica jamči brže donošenje važnih odluka, kvalitetu nastupa, impresioniranje sugovornika...
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se