Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom stres

Fakultet osmislio 'sobu sa štencima' za studente pod stresom

Objavljeno 11.05.2015.

Zamislite onu jednu stvar koja vas uvijek može opustiti, čak i večer prije najgoreg ispita u vašoj studentskoj karijeri. Mislite na male psiće, jel da?

Bolonjska reforma samo pojačala 'burnout' sindrom među studentima

Objavljeno 27.04.2015.

Burnout nije nimalo bezazlen problem, posebice u današnjem vremenu brzog življenja, brzog gomilanja svakojakih trauma i brzog gubljenja živaca. Mnogi stručnjaci upozoravaju kako se radi o bolesti modernog društva, pojedinačnom ali i masovnom sindromu, odnosno sve učestalijim psihofizičkim reakcijama ljudskog tijela i duha na pojačan stres na radnom mjestu, u školi, na fakultetu, čak i u nekim naizgled posve običnim situacijama, na kavici u kafiću...

Studenti i stres – zašto su mu neki podložniji?

Objavljeno 10.04.2013.

Stres naš svagdašnji! Uvijek je tu, ponekad nas prati u stopu, a ponekad se čini da malo i popusti svoj čvrsti stisak. Ipak, nema dana a da ne iskusimo neku vrstu stresa, posebno ako smo studenti.

Kinezi poduzimaju drastične mjere zbog prijemnih ispita

Objavljeno 08.06.2012.

Injekcije dripa kao dodatni podizač energije samo kako biste bolje napisali prijemni ispit na fakultetu? Ako vam se ovo čini čudnim, znajte da je to sasvim normalna pojava u Kini u kojoj je u četvrtak oko 9 milijuna potencijalnih brucoša počelo polagati prijemne ispite na fakultetima na kojima je 6,85 milijuna slobodnih mjesta.

Striptizom protiv studentskog stresa

Objavljeno 13.04.2010.

Nervozne ste pred ispit? Pustite nokte i primite se štange. Tako barem glasi savjet sveučilišta u Cambridgeu koje će studenticama ponuditi skoro pa besplatne satove striptiza...
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se