Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom stres

Pate u tišini: Većina studenata boluje od psihičkih poremećaja

Objavljeno 17.12.2015.

Osam od deset studenata (78%) izjavilo je da su tijekom prošle godine iskusili neku mentalnu tegobu ili poremećaj, objavljeno je u studiji Nacionalnog udruženja studenata (NUS) koja je provedena na 1093 studenta.

Kako ostati zdrav/a tijekom kolokvija i ispitnih rokova?

Objavljeno 16.12.2015.

Kolokviji prije zimskih blagdana, predrokovi, ispitni rokovi u veljači...sve se to nekako sabilo u jednu gustu kuglu stresa i napora da se izborimo sa studentskim obavezama.

Usmeno izlaganje pred kolegama: 3 savjeta za uspješniji nastup

Objavljeno 01.12.2015.

Javni nastupi noćna su mora većine ljudi, a za neke potpuno paralizirajuća iskustva.

'Burn out' sindrom: znakovi da učiš previše

Objavljeno 01.12.2015.

Previše učenja može biti jednako kobno za tvoje ocjene kao i premalo učenja!

Stres pomaže studentima: podiže imunitet i osnažuje pamćenje

Objavljeno 24.11.2015.

Okolnosti u životima studenata stalno se mijenjaju: rokovi, ispiti, zadaci, seminari, vježbe, praktikumi, ali i prilike da životopise napunimo bitnim stvarima. Lako je vidjeti odakle dolazi stres!

Najbolje odgovaraš pod stresom: Misli koje te muče dok pišeš ispit

Objavljeno 16.11.2015.

Znate ono kad ste u nekoj jako ozbiljnoj situaciji kojoj nikako ne priliči da se, recimo, počnete smijati kao ludi? I onda je jedino o čemu razmišljate upravo to da bi se sada smijali do suza jer je sve tragi-komično? E pa, pisanje ispita slična je tragi-komična situacija...

Test profesora Kitaoka: rotirajuća zmija izmjerit će pod kolikim ste stresom

Objavljeno 12.11.2015.

Postoji čitav niz različitih tipova optičkih iluzija, no sve one imaju zajednički nazivnik – uspješno nas zavaravaju stvarajući iskrivljenu predodžbu predmeta koji promatramo.

Savjet stručnjaka: Idealizam Tarzana koji sve može sam loš je za studente

Objavljeno 25.08.2015.

Nova akademska godina – novi stresovi! Još k tome ako si brucoš koji će od ove jeseni uz čari studentskog iskusiti i čari samostalnog života te upoznavanja novog grada – stres može biti samo još i veći.

Bojice u ruke: bojanke za odrasle protiv dosade i stresa

Objavljeno 28.07.2015.

Osim što vraćaju u bezbrižno vrijeme djetinjstva, takve bojanke, prema tvrdnjama psihologa i psihoterapeuta, pomažu da se čovjek riješi nagomilane napetosti te da mirnije spava.

Šest (jednostavnih) koraka do položenog ispita

Objavljeno 13.05.2015.

Ispitni rokovi se približavaju, a stres raste sa svakim ispitom koji vam je preduvjet za upis sljedeće godine studija. Čini se da se knjige i skripte samo gomilaju, a broj ispitnih pitanja kao da se udvostručio preko noći. No, postoji nekoliko koraka koji će vas odvesti do sigurnog uspjeha...
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se