Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom stres

'Fidget spinneri' postali hit i među hrvatskim studentima: Jeste li ga već zavrtjeli?

Objavljeno 30.05.2017.

U današnjem svijetu nemoguće je ne upitati se kako uspješno pobijediti stres i skupiti koncentraciju za učenje. I dok neki napetost rješavaju fizičkim aktivnostima ili ispijanjem čaja, drugi posežu za najnovijim 'igračkama' za opuštanje.

Treba li studenima šalica kave dnevno da bi diplomirali?

Objavljeno 22.12.2016.

Kofein je brzi fiks kad studentima ponestane vremena za učenje i pisanje seminara. Uz sve rokove za predaju, pisanje kolokvija i ispita, kava je postala neizostavan dio studentskog stila života.

Možemo li ostati u krevetu do prekosutra? Znakovi da stres polagano uništava tvoje tijelo

Objavljeno 20.12.2016.

Zavaravanje je ono što nas prati većinu života, a studirajući se uglavnom zavaravamo da ćemo: a) imati sreće pa proći ispit za koji nismo učili, b) da će svi kolege biti kolegijalni i c) da nismo toliko pod stresom.

Brucoši sve češće doživljavaju napade panike: 'Molila sam roditelje da me vrate kući'

Objavljeno 08.11.2016.

Napadi panike, nostalgija i problemi s učenjem mnogim studentima obilježe prve dane fakulteta. Ovo vrijeme psihijatri nazivaju periodom prilagođavanja.

Psuješ za vrijeme ispitnih rokova? 4 razloga zašto NE MORAŠ odustati od te navike

Objavljeno 26.09.2016.

Ako su Hrvati po nečemu poznati onda je to po najmaštovitijim psovkama na cijelom svijetu. Dok se u Americi ljudi zadovoljavaju riječju 'shit', kod nas kao da je maratonsko psovanje sportska disciplina u kojoj se spominje gotovo sve – od psa pa do uže i šire rodbine.

'Uči se na puni sat': Zašto nikad ne počnete učiti na vrijeme?

Objavljeno 09.09.2016.

Što je najčešća asocijacija kad pomislite na studente i studentski život? Podočnjaci do koljena, deset šalica kave u rukama i stres od kojeg vam se prorijedila kosa.

Prijedlog za uvođenje kolegija 'Upravljanje stresom': hrvatska sveučilišta pomažu opterećenim studentima

Objavljeno 08.07.2016.

Iako je tijekom ispitnih rokova, ali i studiranja općenito veoma bitno da se studenti sami dobro pripreme i imaju načine kako smanjiti stres, uvelike mogu pomoći i Sveučilišta.

'Burnout' je zarazan: stres s profesora prelazi na studente

Objavljeno 29.06.2016.

Napokon odgovor na pitanje zašto jednostavno ne možemo smisliti neke profesore. Ne radi se o tome da su nužno dosadni ili naporni nego su vas 'zarazili' svojim stresom. Doslovno.

Šest znanstveno dokazanih načina da pobjediš tremu prije ispita

Objavljeno 08.06.2016.

Zvuk asistenta koji hoda po predavaonici ili profesora koji sjedi za svojim stolom i lista novine, zvuk sata koji otkucava, tvog srca koje u nervozi lupa, šuškanje papira, škripanje olovaka, uzdasi drugih kolega... Nekim studentima stres prije i tijekom ispita predstavlja veliki problem.

Motivation Up: '75% studenata ne zna što nakon diplome - zato im mi pomažemo'

Objavljeno 25.05.2016.

Ekipa studenata iz Rijeke osmislila je i pokrenula Motivation Up – projekt koji studentima pruža potrebnu motivaciju, ali i priliku za razmjenu iskustava s kolegama kako bi mlade potaknuli na akciju.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se