Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom plaća

Što sve možeš kupiti za iznos školarine na državnom fakultetu?

Objavljeno 05.02.2016.

Neredovito ispunjavanje studentskih obveza ima svoju cijenu. Ta cijena na Sveučilištu u Zagrebu iznosi od 120 do 160 kuna po ECTS-u. Stoga smo istražili što sve možete kupiti za iznos pune školarine koja iznosi od 7200 do 9600 kuna.

Studirao samo 2 tjedna, a mora platiti cijelu školarinu

Objavljeno 06.10.2015.

Stigla je presuda nadležnog suda u slučaju studenta koji je nakon samo dva tjedna odlučio odustati od studiranja na tom fakultetu. Iako je na fakultetu studirao manje od mjesec dana, morat će platiti cijelu godinu...

Za ove dobro plaćene poslove vam ne treba diploma!

Objavljeno 13.03.2015.

Iako bi fakultetska diploma trebala omogućiti bolje radno mjesto i veću plaću, to u Americi nije pravilo. Američko ministarstvo obrazovanje je prilikom zapošljavanja naglasak stavio na dugogodišnju praksu, praktičnu nastavu i obuku. Ovo su dobro plaćena zanimanja za koja ne treba diploma.

Nije ni Njemačka što je nekad bila: plaća od 9 eura mjesečno!

Objavljeno 04.12.2014.

'Dobro pogledajte što i kako piše ili još bolje prije potpisa, dajte nekome tko se u to razumije da dobro pogleda', savjetuje ovaj ‘sretnik’.

'Škakljiva' tema: 71% ispitanika priznalo da im je neugodno pregovarati o plaći

Objavljeno 12.11.2014.

Pregovori o plaći 'najškakljiviji' su dio razgovora za posao, stoga je portal MojPosao istražio kako se kandidati/zaposlenici osjećaju prilikom pregovora o plaći u anketi provedenoj na više od 300 ispitanika.

Prosječna plaća u dvije godine pala za 473 kune!

Objavljeno 04.04.2014.

Prema rezultatima istraživanja servisa MojaPlaća.hr, prosječna plaća pala je u posljednje dvije godine za 473 kune.

Sveučilište u Zagrebu: Donešena odluka o upisnim kvotama

Objavljeno 13.03.2013.

Senat Sveučilišta u Zagrebu donio je jučer Odluku o kvotama za upis studenata u I. godinu preddiplomskih, integriranih i stručnih studija u ak. god. 2013./2014.

Ukidaju se školarine, uvode se slovne ocjene od A do F

Objavljeno 13.10.2010.

Novi zakon o obrazovanju uvodi europske standarde i udara na korupciju. Studentima je najzanimljivija odredba koja se odnosi na potpuno ukidanje školarina...

Diplomski studiji (ipak) se neće plaćati

Objavljeno 14.09.2010.

Studenti diplomskih studija ipak neće plaćati školarinu! Osiguran je novac za školarine studenata koji redovito izvršavaju svoje obaveze...

Kada fakultet postane biznis

Objavljeno 25.08.2010.

"Znanje – imanje" vjerojatno nikada nije bilo tako točno kao u slučaju fakulteta koji funkcioniraju kao prave korporacije. Američki dokumentarac "College, Inc." otkriva mračne tajne navodno elitnih ustanova koje obećavaju karijeru, ali sve što rade je da uzimaju gadne pare...
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se