Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom inovacije

Od 3D naočala do ultra laganog bicikla: Studentski izumi bez kojih bi svijet izgledao totalno drugačije

Objavljeno 18.01.2018.

Mladi i inovativni studenti svijet čine ljepšim mjestom jer ga svakodnevno olakšavaju. No, za neke stvari nismo ni svjesni da su kreacija studenata, a baš bez tih stvari svijet ne bi bio mjesto kakvo danas znamo.

Od studenata za studente: 'Stablo znanja' u SC-u pruža priliku za razmjenu ideja i druženje

Objavljeno 28.11.2017.

Ako ste mislili da bi baš bilo cool imati mjesto za mlade gdje bi oni mogli slobodno doći te besplatno koristiti tehnologiju na raspolaganju, vrijeme je da pođete putem Savske ceste 25. Naime, u sklopu zagrebačkog SC-a otvoren je prvi centar za tehnologiju 'Stablo znanja' powered by Vip, koji studentima i mladima pruža priliku da realiziraju svoje ideje i sposobnosti.

Tko se boji neuspjeha još? 15 studenata ekonomije potiče poduzetništvo kroz HUKI

Objavljeno 12.05.2017.

Hrvatski ured za kreativnost i inovacije (HUKI) jest udruga koju su osmislili studenti zagrebačke Ekonomije čiji je cilj povezati mlade s uspješnim poduzetnicima iz cijelog svijeta kao i sa studentima s drugih sveučilišta.

Izložba 'Leonardo da Vinci – genij i njegovi izumi' u Zagrebu

Objavljeno 23.04.2015.

Svjetska izložba 'Leonardo da Vinci - Genij i njegovi izumi' nakon nekoliko europskih gradova dolazi u Zagreb! Izložba započinje sutra, 22. travnja i traje sve do 16. kolovoza u Kineskom paviljonu Zagrebačkog Velesajma. To je izložba koju bi zaista svatko trebao posjetiti...

'Tehnološki park Osijek' uskoro na osječkom kampusu

Objavljeno 30.12.2014.

Sporazum o suradnji na pripremi projekta "Tehnološki park Osijek", čija se vrijednost procjenjuje na oko 40 milijuna kuna, potpisan je jučer u vijećnici Rektorata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Svjetska nagrada za inovaciju u rukama hrvatskih studenata

Objavljeno 15.05.2012.

Filip Degoricija, student Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta i Matija Jakšić, student Kineziološkog fakulteta (smjer – sportski menadžment) osvojili su prestižno, drugo mjesto na svjetskom natjecanju u inovacijama 'Henkel Inovation Challenge' koje se održalo u Varšavi u Poljskoj. Studenti su izumili energetski učinkovitu foliju 'Persil Foils' pomoću koje se skidaju sve mrlje s odjeće i njome odnijeli drugo mjesto na natjecanju.

Ožujak - Mjesec inovacija i istraživanja

Objavljeno 03.03.2011.

Sveučilište u Zagrebu organizira niz predavanja, seminara i radionica pod zajedničkim imenom Ožujak - Mjesec inovacija i istraživanja . . .
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se