Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom HZZ

Ministarstvo turizma stipendira mlade, a na 'burzi' 40 tisuća educiranih u turizmu i ugostiteljstvu

Objavljeno 02.12.2016.

Vjerovali ili ne, turističkih radnika je sve manje, a popularnost turističkih škola i fakulteta opada. S druge strane, na 'burzi' trenutno čeka 40 tisuća osoba educiranih u turizmu i ugostiteljstvu...

'Stari' i mladi: Tko će sve iduće godine moći odrađivati 'stručno'?

Objavljeno 09.11.2016.

U lipnju ove godine nemali broj mladih ostao je neugodno iznenađen izmjenama SOR-a koje su, kako bi udovoljile europskim kriterijima, diskriminirale po dobnoj osnovi. Naime, mladi stariji od 29 godina sredinom ove godine izgubili su pravo javljanja na 'stručno'.

Članovi ove Facebook grupe bore se za svoj posao: Jesu li s 29 godina prestari za stručno?

Objavljeno 27.10.2016.

Mjera za poticanje zapošljavanja 'Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa' izmijenjena je ove godine, na nesreću jednog dijela potencijalnih korisnika.

Dobra vijest za mlade: Stručno osposobljavanje ipak se nastavlja

Objavljeno 27.06.2016.

Nakon fakulteta najčešća opcija studentima je stručno osposobljavanje i rad za 2.400 kuna.

Još manje poslova: HZZ privremeno obustavlja mjeru stručnog osposobljavanja

Objavljeno 24.06.2016.

Još jedna novost koja se tiče velikog broja mladih i nezaposlenih...

Studenti ne moraju HZZO-u donositi potvrde o redovnom upisu

Objavljeno 28.09.2015.

Studenti ni ove godine ne moraju Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO) dostavljati potvrde o redovnom upisu u akademsku godinu 2015/2016.

U ovom gradu nezaposleno je tisuću osoba s fakultetskom diplomom

Objavljeno 14.01.2015.

U Osijeku je kalendarski kraj godine dočekalo 9320 nezaposlenih osoba, gotovo 60% njih je sa završenom srednjom što trogodišnjom, što četverogodišnjom školom. Slijedi potom 998 nezaposlenih s fakultetskom diplomom, na začelju ove liste je 300-tinjak nezaposlenih bez završene osnove škole.

HZZO se ‘umrežio’: redoviti studenti neće više morati nositi potvrde o studiranju

Objavljeno 03.11.2014.

Redoviti studenti više ne moraju nositi potvrde o školovanju radi reguliranja zdravstvenog osiguranja u HZZO jer je Zavod preuzeo podatke o redovitim učenicima i studentima koji su upisani u akademsku godinu 2014/2015., prema sporazumu s eMaticom i Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta.

“I tako san ti ja posta Cigan”: Dalmatinac dobio posao kao Rom

Objavljeno 23.04.2014.

Priču smo čuli već mnogo puta: mlad čovjek, dva fakulteta, a posla ni za lijek. Onda se ukazalo svjetlo na kraju tunela i dotični se mladi, obrazovani čovjek zaposlio u jednoj udruzi kao stručni suradnik. Ništa u tome ne bi bilo čudno da mu u ugovoru nisu napisali da je zaposlen prema Nacionalnom programu za Rome, a čovjek nije Rom.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se