Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

RAJ U KOJEM NEĆETE BANKROTIRATI! Vrt, boćalište, ribnjak... Ova TOP kućica nudi se studentima za samo 500 kuna mjesečno FOTO

MojFaks | Nakon predavanja, 07.01.2020.RAJ U KOJEM NEĆETE BANKROTIRATI! Vrt, boćalište, ribnjak... Ova TOP kućica nudi se studentima za samo 500 kuna mjesečno FOTO

Vlasnica Hana Medin nudi studentima smještaj iz snova – kućicu u netaknutoj prirodi nadomak grada Zadra za svega 500 kuna mjesečno. Pogledajte kako izgleda i što sve nudi vlasnica u ovom malom raju!

Prije samoga početka ove akademske godine u Facebook grupi studenata zadarskoga Sveučilišta objavljen je zanimljiv oglas koji nudi smještaj studentima nedaleko Zadra – na farmi 'Conchita' u mjestu Briševo, udaljenom 20-ak minuta autom od Zadra. Vlasnica farme Hana Medin, nudila je studentima drvenu kuću sa solarnim napajanjem koja se sastoji od devet spavaćih mjesta. Osim povoljnog smještaja (svega 500 kuna), vlasnica Hana ističe prednost ovakvog načina života za mlade jer bi studenti živjeli u simbiozi sa životinjama i prirodom, u miru i tišini te bi osjetili čari prirode, druženja, roštiljanja...U cijeloj, naizgled idiličnoj priči, glavni problem ipak je bio prijevoz do grada, to jest udaljenost – jedina povezanost sa Sveučilištem u Zadru je autobusna linija koja nije toliko česta, no vlasnica je nudila studentima osobnu uslugu prijevoza kada god bi bila slobodna. Unatoč brojnim prednostima, studenti nisu bili zainteresirani za ovakav specifičan način života stoga ovaj, mini studentski dom u okružju netaknute prirode, nije zaživio.

"Iako sam bila spremna maksimalno ići na ruku u ovom specifičnom smještaju usred prirode i životinjskog svijeta, bio je premali odaziv da bi ideja zaživjela. Ipak nije cijena ta koja diktira interes, nije ni doživljaj taj koji privlači, već blizina grada", kazala nam je vlasnica Hana

Udaljenost ovoga puta ne bi trebala biti veći problem – autobusne linije do Murvice su česte, a vožnja traje 15 minuta


Vlasnica ipak nije izgubila nadu te je novom objavom ponudila studentima sličan, a opet poseban smještaj. Radi se o kućici od 50 kvadrata koja se nalazi u Murvici, mjestu udaljenom 8 km od Zadra, a kućica se nalazi u neposrednoj blizi autobusne stanice. Čini se da ovoga puta udaljenost i prijevoz do grada ne bi trebali stvarati veći problem jer, provjeravajući prigradske autobusne linije na službenim stranicama Liburnije, autobus od zadarskog autobusnog kolodvora do Murvice vozi svakih 15 do 30 minuta, a vožnja traje 15 minuta, što je mnogo manje od nekih udaljenijih odredišta unutar gradskih linija. Također, vlasnica nudi i svoj prijevoz u trenucima kada će biti slobodna. Na mjesečni najam u ovoj kućici morat ćete izdvojiti svega 500 kuna.

Udaljenost od Zadra do Murvice...foto: Google karte@screenshot

Kućica se nalazi na 4000 m2 kultiviranog vrta, možete se baviti poljoprivredom, a na terenu je također nogometno i košarkaško igralište te boćalište. Kuća je slobodna tijekom cijele godine. Preko ceste postoje ljekarna i trgovina Sonik. Grijanje je na klimu, ali postoji mogućnost samoočitanja. Spavaćih mjesta ima 5 (2 kreveta na kat i jedan bračni).
foto: privatna arhiva

Učenje u prirodi, uz ribnjak, uz kućne ljubimce...


U razgovoru s vlasnicom, otkrila nam je glavne razloge koji su je potaknuli na iznajmljivanje ovako specifičnog studentskog smještaja. "Želim studentima pokazati da postoje i druge vrste smještaja, da je moguće imati kućnog ljubimca, biti u prirodi, učiti uz ribnjak i sve to dobiti za male novce. No, izgleda da nije novac uopće u pitanju. Zašto se žaliti na visoke cijene stanova kad su oni puni, a ja s 500 kn po krevetu i svime ovime što nudim, nisam zanimljiva studentima. Nudim i dugoročni najam što znači da možete obitelj dovesti na ljetovanje za iste novce, u izuzetno ugodan ambijent", objašnjava nam vlasnica te pomalo razočarano govori da je pokušavala na sve načine dorpijeti do studenata da ih zainteresira za drugačiji oblik stanovanja.


foto: privatna arhiva

Uza sve, ovdje možete i zaraditi za čitav najam kuće. Vlasnica, naime, studentima nudi poslove poput održavanja terena, pomoć u čišćenju kuće na farmi te ostale poslove koji uključuju i one poljoprivredne.

...Ovako bi studentski smještaj trebao izgledati: je li ovo najljepša kuća za studente u Hrvatskoj?...


Studenti ipak nisu zainteresirani


No kako nam govori, trenutno još uvijek nema zainteresiranih studenata za ovaj oblik smještaja.

Unatoč brojnim bunama protiv visokih cijena najma stanova s kojima se zadarski studenti svakodnevno susreću, zaključuje vlasnica, da se ipak čini da nije problem cijena jer nitko od studenata ne želi obgrliti drugu varijantu smještaja. "U nadi sam da ću naći ekipu koja će rado skupa živjeti na ovakvom, zaista lijepom mjestu!", poručuje za kraj, a sve što možemo nadodati jest ista nada te puno sreće da će i ova kućica oživjeti u graji, smijehu, bezbrižnom i radosnom raspoloženju novih podstanara.


...Niste dobili dom, a stan je preskup? Ove kreativne kuće, privatni domovi i hosteli rado će vas primiti...


V.S.
foto: privatna arhiva


ZadarSveučilište u Zadrusmještaj za studenteMurvicakućicaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se