Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Samo za fanove serije Černobil: Bjelovarski studenti spojili staru i novu tehnologiju i rasturili natjecanje!

MojFaks | Nakon predavanja, 23.09.2020. Samo za fanove serije Černobil: Bjelovarski studenti spojili staru i novu tehnologiju i rasturili natjecanje!

Studenti mehatronike bjelovarskog Veleučilišta ostvarili su veliki uspjeh. Na državnom online-natjecanju u spoju starinske i moderne tehnologije osvojili su drugo mjesto i svoje postignuće pokazali javnosti.

"Fora sa nixie tubama je u tome što je to tehnologija stara 70 godina, znači Sovjeti su je koristili u vrijeme SSSR-a i te tube se vide u onoj poznatoj HBO-ovoj seriji Černobil. Znači u Černobilu su se koristile", objašnjava student mehatronike Karlo Pušić za HRT.

"To je u biti display koji koristi retro nixie tube kako bi prikazivao neki brojčani podatak, trenutno je to vrijeme, a može pokazivati još i pratitelje nekog YouTube kanala ili preglede YouTube kanala", dodaje njegov kolega Vedran Josić.

Dani i noći truda trebali su da postignu željeno. Druga nagrada tim je veća što su bili najmlađi natjecatelji - tada brucoši, a uskoro studenti druge godine mehatronike.

...Električni bicikl ovog studenta iz Imotskog košta 4 tisuće kuna: Upozorava na krađu i loše vrijeme, vodi vas na izlet i preporučuje dobru klopu...


"Oni i dalje rade na projektima, kontaktirao ih je dečko koji radi didaktička učila za cijeli svijet”, otkriva mentor Zoran Vrhovski, prodekan Veleučilišta u Bjelovaru.

Uz nagradu od 10 tisuća kuna za tubiks display nagradilo ih je i bjelovarsko veleučilište didaktičkim učilima za programiranje. Ponosan je i osnivač učilišta - Grad Bjelovar. 

...Pravo ekološko otkriće: Student izumio bocu koju možete pojesti nakon što vam više ne treba..."Ovo što rade naši studenti je siguran znak da će Bjelovar imati moderno gospodarstvo 21. stoljeća", rekao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak. 


...Revolucionarna ideja: Studentica osmislila opremu uz pomoć koje će muškarci dojiti bebe...


A koliko je važna njihova struka, dokazuje i podatak da se 80 posto mehatroničara odmah nakon završenog fakulteta i zaposli.

A.Z.
izvor: HRT
foto: Screenshot @HRT


studentiizumČernobil serijanixie tubaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se