Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Imaju novaca za OVAKAV smještaj?! O da! Stanodavac tvrdi: 'Čak 30% klijentele su studenti – posebice oni iz Dalmacije. Evo i zašto...'

MojFaks | Nakon predavanja, 29.09.2020.Imaju novaca za OVAKAV smještaj?! O da! Stanodavac tvrdi: 'Čak 30% klijentele su studenti – posebice oni iz Dalmacije. Evo i zašto...'

U jednoj od studentskih grupa na Facebooku, osvanuo je zanimljiv oglas...

Novi semestar samo što nije počeo, a studenti koji nisu uspjeli ostvariti pravo na subvencionirani smještaj u domu, aktivno prate situaciju na tržištu nekretnina: koliko je bogata ponuda, kako se kreću cijene i koji su kvartovi najpoželjniji za studentsku populaciju, pitanja su koja se aktualiziraju svake jeseni prije početka nove akademske godine.

...Neviđeno u sezoni! Stanodavci se bore za svakog studenta: Nude smještaj kraj kampusa za 200 do 500 eura...


Jacuzzi, ledomat, walk in tuš - za studente?!


Svjesni su toga i najmodavci koji, kako bi što brže stigli do novih stanara, oglašavaju svoje kapacitete i u studentskim grupama. Tako je jučer na društvenim mrežama objavljen oglas za najam tek otvorenog otmjenog apartmana za dvoje u Zagrebu po "promotivnoj cijeni".

Kako se vidi na fotografiji, a i navodi u opisu, apartman uključuje saunu, jacuzzi, veliki šank s kuhinjom, walk in tuš kabina, roštilj, ledomat, klimu. Nalazi se na devetom katu s odličnim pogledom, a kao i većina takvih oglasa nudi "nezaboravno iskustvo".

foto: Screenshot @Facebook "Studentski dom Stjepan Radić- Sava"

S obzirom da se ovako luksuzan smješta najčešće nudi drugim demografskim skupinama, proberbijalno rečeno dubljega džepa, odlučili smo kontaktirati vlasnika Ivana Dilbera i pitati mogu li si studenti zaista priuštiti taj apartman? Ovo se pitanje ponovilo i pod objavom uz cinični komentar: "Da, ovo će si baš moći priuštiti studenti."


"Puno studenata radi, a ima ih i dobro financijski situiranih..."


Kako naš sugovornik govori promotivna, cijena je 450 kuna po danu i to je po njegovom iskustvu prihvatljivo studentima.

"Cijena je promo od 450 kn što za dvoje nije neka velika cifra. Studenti dolaze povremeno, za sad najviše iz Dalmacije. Stan može biti i za duže no najčešće se uzima na dan i dva, što mu je osnovna poanta, a može služiti i za rođendane i slične fešte", govori nam vlasnik Dilber.

foto: Booking.com

Prema njemu Zagreb i nije naš neko mjesto za dulju rentu stoga se odlučio na kratkoročno iznajmljivanje apartmana. Ističe da mu 30% klijenata čine studenti i da se iznajmljivanje upravo njima itekako isplati. Kako tvrdi, najveći udio njegovih klijenata studenata dolazi iz Dalmacije.

...Bez obzira na 'koronu', nemojte ni pokušavati! Stanodavac 'stavio soli na rep' studentici koja ga je odlučila 'preveslati' za dvije stanarine...  


"Samo u Zagrebu je 50-ak tisuća studenata... Ako ih samo 10% može platiti - to je već dosta..."


Ako vas ova informacija intrigira, u svjetlu sve bogatije ponude privatnog smještaja na Jadranu i sve većeg broja osoba koje žive na obali, a koje se odluče baviti turizmom, posebice iznajmljivanjem apartmana, ne čudi da su budžeti obitelji studenata iz turističkim mjesta svakako na dobitku zahvaljujući ovom vidu zarađivanja za život. Osim toga, ovaj najmodavac ukazuje i na velik broj studenata koji studiraju u metropoli: zakon velikih brojeva kaže da će među njima biti dovoljno onih koji će si povremeno moći priuštiti ovakav smještaj.

"Samo u Zagrebu je 50-ak tisuća studenata, ako od toga 10% ima financijsku neovisnost to je već dosta, a za povremeno si priuštiti malo gušta za noćenje od 225 kn po osobi, može realno većina. Puno studenata radi, a i dobar dio je financijski relativno dobro situiran posebice osobe koje također na moru rentaju", govori naš sugovornik.

foto: Booking.com

Naš sugovornik ističe da svaka osoba koja unajmi apartman dobije šifru za ulaz i da je diskrecija sa strane iznajmljivača zagarantirana. Iako navodi da se ovakav tip smještaja najčešće koristi za obilježavanje nekih posebnih progoda kao što su rođendani, obljetnice i slično, kaže da ne ulazi u to što klijenti unutra rade. "Što se mene tiče, mogu gledati u strop", govori nam uz smijeh.

I dok bi po pojedinim komentarima pomislili da si studenti noćenje u prostoriju s jacuzzijem ne mogu priuštiti, iskustvo našeg sugovornika pokazuje suprotno.

A.Z.
foto: Booking.com


studentiapartmaniznajmljivanjestan na danluksuzKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se