Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

'Ovaj život u krizi nije nimalo easy!' Studenti složili 'karantena playlistu' – urnebesni stihovi najbolje opisuju kako se osjećaju već mjesec dana

MojFaks | Laganini, 16.04.2020.'Ovaj život u krizi nije nimalo easy!' Studenti složili 'karantena playlistu' – urnebesni stihovi najbolje opisuju kako se osjećaju već mjesec dana

Postoje one prigodne pjesme za svaku situaciju, a upravo su takve pjesme poslužile za studentsku karantena playlistu pjesama koje najbolje opisuju vaše trenutno stanje u karanteni.

Poneke su pjesme u karanteni dobile novo značenje, a s njima se može poistovjetiti većina. Pitali smo vas koja bi pjesma najbolje opisala vaše trenutno stanje u karanteni, a odgovori su urnebesni. 


'Otvorite sve kafane' – najbolnija točka karantene


Kako je gotovo svima najteže pala odluka o zatvaranju kafića, brojni se prisjećaju svih dana provedenih u 'kafani', a studenti se nadaju brzom otvaranju kafića uz riječi pjesme "Otvorite sve kafane" i "Ide mi se u kafane" Mitra Mirića. Svi se nadaju da će ovaj scenarij uskoro i konačno dočekati. Naravno da prvu kavu nećete popiti sami, već "Zovem prijatelje moje" da s vama dočekaju dan i da vam se pridruže. 


"Sve mi tvoje nedostaje" stihovi su koje možemo uputiti apsolutno svemu u stvarnome životu jer nema što nam ne nedostaje. Svi smo doma, manje se krećemo, više jedemo pa se u stihovima "Pojest ću sve kolačiće, tebi u inat postat ću debela" možemo svi pronaći. 

...Dotak'o sam dno života: Ovo je must-have playlista očajnika za sezonu rokova i učenja – pronaći ćete se u ovim stihovima 100%...


Već svi lagano ludimo...


Ono što ste još poručili karanteni i našoj borbi protiv korone, da ipak "Jači smo od sudbine", ali i "Psujem te živote", "Hej zoro ne svani". Pojedini već gube živce pa se osjećaju "Crazy", "Poludeo sam", "I'm going slightly mad", pitaju se "gdje je nestao čovjek, gdje se skrivao", ali i poručuju "Hej živote, umoran sam" i "I want to break free". 


"Ovaj život u krizi nije nimalo easy / Svako malo netko pukne na živce, pošizi / Ovaj život u krizi, kroz prste mi klizi / Završit ćemo svi na psihoanalizi", stihovi su koje su opjevali Kuzma & Shaka Zulu, a savršeno opisuju cijelu situaciju. 


Ono što ste još poručili koroni jest: "Idi, idi neka te nova ljubav grije, što se mene tiče mogla si i prije". Pjesma koju ćemo pustiti nakon što korone prođe: "Put me zove, moram poći..."

Popis pjesama nastavlja se unedogled, a nadamo se da cjelokupna situacija ipak neće potrajati toliko koliko našu maštu, ali i ovaj popis pjesma možemo nadograditi. Dotad, uživajte u izvedbama!

V.S.
foto: collage, [email protected], Shutterstock


karantenastudentipjesmaglazbakrizaopuštanjeplaylistaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se