Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Ništa STEM, ekonomija i filozofija: Želimo diplomu ovog Sveučilišta za sladoled – u blizini je!

MojFaks | Laganini, 09.01.2020.Ništa STEM, ekonomija i filozofija: Želimo diplomu ovog Sveučilišta za sladoled – u blizini je!

Na Sveučilištu za sladoled Carpigiani (Carpigiani Gelato University) u blizini talijanske Bolonje možete postati majstor sladoledar, u samo 4 tjedna.

Ako vam se čini kao da svoju diplomu "ganjate" po inerciji i niste sigurni hoćete li uopće nakon studiranja pronaći posao koji će vas ispunjavati, razmislite o prekvalifikaciji. Možda u majstora izrade pravog, talijanskog gelata? U bubetanju dosadnih činjenica, podataka, formula i sl., ideja da za život proizvodite šarene, ukusne, maštovite i slasne kuglice sladoleda koje će veseliti male i velike i ne zvuči tako loše, jel da?

...Pregled najbeskorisnijih diploma u Europi: Ako ovo završite, nikada nećete naći posao...


Studenti sladoledarstva na Sveučilište za sladoled Carpigniani (iako studenti "gelata" zvuči puno bolje) dolaze iz cijeloga svijeta, a u pravim predavaonicama i radionicama stječu teoretsko i praktično iskustvo vještine izrade najboljeg sladoleda te vođenja vlastite slastičarnice. Ova se poznata i priznata destinacija za ovladavanje umijećem izrade sladoleda smjestila u našoj blizini – talijanskoj regiji Anzola dell'Emilia u Bolonji.

Sladoled i gelato nisu isto


I svaki student ovog programa to će ubrzo saznati! Osim toga naučit će prepoznati razliku između okusa dekstroze i fruktoze na jeziku, kako kombinirati sastojke i okuse, pridržavati se standarda kvalitete i higijene, koristiti opremu za izradu, kako uopće pronaći i kupiti najkvalitetnije sastojke za sladoled te kako pokrenuti i voditi vlastiti sladoledni biznis. Može li bolje od toga?

...Bizarni studiji zbog kojih vam roditelji NE SMIJU prigovarati...


Ovo je sveučilište osnovano 2003. godine kao svojevrsni poligon za edukaciju tvrtke Carpigiani – talijanske kompanije najpoznatije po svojim strojevima za sladolede koje prodaju restoranima i slastičarnicama. 2013. godine pokrenuli su prvi četverotjedni program naziva "Postani sladoledar" koji uključuje 3 tjedna edukacije te tjedan stažiranja u gelateriji u Italiji, a danas nude i on-line tečajeve.

...Studij pivarstva u Karlovcu: 180 ECTS-a, 50% prakse i puno, puno piva...


Broj studenata varira od 10 do 30 sudionika, a više od polovine zainteresiranih pristiže iz drugih zemalja. Program je zamišljen kao ljetna škola studiranja u inozemstvu: polaznici su smješteni u hotelu odakle ih svaki dan ujutro vode na fakultet. Tamo provode osam sati dnevno, pet dana u tjednu. Grupe su raznolike pa se tako u istoj prostoriji možete pronaći vi, maturant, djedica s drugog kraja svijeta ili domaćica koja želi usavršiti svoje slastičarske vještine. Ujutro uče osnove izrade sladoleda, a poslijepodne naučeno studenti primijenjuju i pokušavaju napraviti svoje slasne "kuglice".

...'Popij 2 litre vina na eks pa upiši semestar': Jeste li znali da je kod nas postojalo 'Vinsko sveučilište'?...


Zadnja faza edukacije je učenje o tome kako pokrenuti i voditi svoj biznis sa sladoledima stoga velik broj polaznika nakon diplome otvori svoj "gelato shop" iliti kvalitetnu slastičarnicu sa najboljim sladoledom.

L.B./foto: Beautiful landscape via Shutterstock


Gelato university Carpignianisladoledtečajevistudentidiploma iz sladoledaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se