Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

DNEVNIK APSOLVENTA: Sjećanje na jednu norijadu ili kad ti prošlost dođe k'o budali šamar

MojFaks | Laganini, 19.05.2016.DNEVNIK APSOLVENTA: Sjećanje na jednu norijadu ili kad ti prošlost dođe k'o budali šamar

Ponekad se u životu dogode stvari koje nam probude sjećanja. Taj deja vu pokrene lavinu emocija i kasnije se samo dogodi da jedno vrijeme živimo prošlost. To se događa i apsolventima, pogotovo kad je u pitanju norijada.

Utorak je trebao biti sasvim uobičajen dan. Relacija pos'o-kuća-faks je već bila prilično uhodana.

Da, počeo sam ići na faks, jer me pere apsolventska kriza, o kojoj sam nešto ranije govorio. Da ne duljim, sjedim u tramvaju s glavom u oblacima kad me iz misli trgne glasno zviždanje.

Konačno netko prosvjeduje za svoja prava – pomislih, ali se prevarih. Tramvajac je odlučio riskirati štetu na vozilu, hrpu brašna i jaja jer ispred njega je bila norijada.


Brašno, jaja, pijana omladima...foto: Tulumarka

Nisam ni znao da je danas. Obično se ona održava srijedom, no nebitno. Gledajući u to šarenilo majica s raznim porukama poput "4 godine muke, a nigdje nauke" ili zgodnih medicinarki s natpisima "Akutno opito stanje", shvatio sam da sam se opet prešaltao u neki film u svojoj mašti.


O tome vam pričam...foto: Tulumarka.com

Vratile su mi se slike moje norijade, kada smo posuli brašnom cijeli grad, kad smo nervozne penzionere koji su prigovarali kako "takvog divljaštva nije bilo u naše vrijeme" gađali jajima, kad smo pili sve što nam se našlo pod rukom, pa i vodu iz fontana... Sve te slike su mi se rojile glavom, dok su se putnici tramvaja već razbježali, jer je bio posut brašnom i jer su već bila razbijena dva prozora.

Ostao sam sjediti sam u tramvaju. Tramvajac se zaključao u svojoj kabini i čekao da policija dođe u pomoć i izbavi ga od zla. I dalje sam zamišljao kako smo curama iz Ekonomske maznuli dvjesto kuna, kako smo ekipu iz Prirodoslovne natjerali da pasu travu i kako smo općenito radili kaos.


Ovo su još pristojne fotografije...foto: Tulumarka

Iz mašte me izbacio tupi udarac. Dobio sam jaje u glavu. Kako nije bilo mogućnosti da se umijem kao čovjek, odlučio sam izaći iz tramvaja i baciti se u fontanu.

Faks sam prekrižio za taj dan. Zaletio sam se doma, pronašao svoju majicu u kojoj sam prije 5 godina norio i brže-bolje zbrisao na Bundek. To mi je bilo opravdanje za bijeg od murje, koja me hvatala jer sam, eto bez obilježja norijade, uletio u fontanu kao muha bez glave.

Ostalog se ni ne sjećam...

Milan Dalmacija
foto: Tulumarka/preuzeto uz dopuštenje

Prijašnje avanture našeg apsolventa pročitajte ovdje:


...DNEVNIK APSOLVENTA: Kad te Likota izbaci iz referade k'o kladu...


...DNEVNIK APSOLVENTA: Jedan dan u životu klošara...


...DNEVNIK APSOLVENTA: Bio sam u Pragu, ali preko svog praga ne mogu...


...DNEVNIK APSOLVENTA: Lekcija iz hrvatskog jezika za studente na razmjeni...


...DNEVNIK APSOLVENTA: Kad se vječni studenti džaba prežderavaju u menzi...


...DNEVNIK APSOLVENTA: Kad roditelji dođu u posjet...


...DNEVNIK APSOLVENTA: Što ću kad sve ovo završi?...norijadadnevnik apsolventasjećanjeapsolventska krizaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se