Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Žena Zmaj diplomirala pravo pa krenula tražiti posao: Njen CV pokazat će vam kako se to radi

MojFaks | Karijera, 17.11.2017.Žena Zmaj diplomirala pravo pa krenula tražiti posao: Njen CV pokazat će vam kako se to radi

Mia ima dobro srce i ne boji se mraka. Također se ne boji osmisliti i objaviti životopis kakav se ne viđa i ne čita često...

Mia Škarica, mlada magistra prava u potrazi za poslom životopis je uploadala na stranicu wixsite.com, a ekipa s portala 100posto nabasala je na njega zahvaljujući zagrebačkoj fotografkinji Josipi Uzelac koja se pohvalila time da je upravo njena prijateljica osmislila najoriginalniji i najiskreniji životopis.

Prenosimo dio ovog CV-a:

"Bok, za one koji me ne znaju, ja sam Mia, Žena Zmaj.
Friško izašla s fakulteta, u potrazi za novim životnim izazovima.
Kad bi me pitao, što želim u životu, gdje se vidim za 10 godina..
Ne znam, biti ću iskrena, ali ono što znam je da ću biti uber uspješna. Jesam, završila sam pravo, ali nisam sigurna da želim ući u crno – bijeli svijet odvjetnika. Svaka čast njima, ali ne želim sudjelovati u svijetu korupcije, ne žalim ga braniti. Previše je Todorića u našoj zemlji i baš iz tog razloga, želim stvarati svijet u kojem glavni zakon je znanje, motivacija, konkurencija. Nemoj me krivo shvatiti, i kod tebe ima puno nelagode, borbenih trenutaka, ali upravo te ti trenuci tjeraju da rasteš.
E pa ja želim rasti, ako me priroda zakinula na metar i 60, duhom želim nebeske granice dotaknuti. Da skratim, tražim se, ali budi iskren i ti se preispituješ kod novih životnih poglavlja. Smatram da ti život pokaže vrata, e pa evo mene kod tebe.
Jel me čuješ, kucam.
Zašto mislim da mi trebaš otvoriti i ponuditi me čajem i keksićima?
Pa, već sam ti napisala da sam Žena Zmaj. Ponosim se time što sam žena i što imam cijeli spektar emocija kao luđak iz Vrapča, šala mala. Ono što ti želim reć je da sam do sada dovoljno upoznala sebe da svaku svoju emociju iskoristim kao svoju prednost. Bila to ljutnja, sreća, strah, tuga, uvijek će me gurati prema naprijed. Ako ostanem stajati na mjestu i ne pomakne me naprijed, vjerojatno učim, životnu lekciju.
Bilo bi mi drago da mi pomogneš u učenju. Smatram da je jako bitno imati svog Supermena ili Superženu, svakodnevnu inspiraciju da budeš svaki dan sve bolja verzija sebe.
Ako misliš da si dostojan pozicije mentora, javi mi se.

VRLINE:
Imam dobro srce.
Borim se do kraja, ne odustajem.
Snažna sam, ne bojim se mraka.
Sposobna, multitasking mi je drugo ime.
Odgovorna, čak i kada pogriješim, ne bježim od odgovornosti.
Vječni optimist, svaki događaj može biti dobar ili loš, ovisi kako gledaš na njega.
Spikam engleski veri gud, španjolski ne hablam baš, ali daj mi samo vremena i njega ću savladati.

MANE:
Predobra, pa ljudi to znaju iskoristit, ali nikad bez mog dopuštenja.
Preborbena, u ringu ostavim cijelu sebe.
Presnažna, ponekad nosim i tuđe brige.
Presposobna, rješiti ću i tvoje zadatke.
Preodgovorna, vodim računa o svemu, što je zapravo tvoj posao.
"

"Zašto sam se odlučila na ovakav CV? Zato što sam znala što im mogu ponuditi, samo Miu. Činjenica je da nemam radnog iskustva i ne želim uljepšavati stvari nudeći im iskusnu radnicu. S prvom prilikom steći ću znanje i iskustvo zbog čega će moj budući CV izgledati drugačije. U budućnosti predstavljat će me poslovna postignuća, danas to mora samo Mia koja ima sve predispozicije da bude najbolja radnica ikad", objasnila je Škarica za 100posto.

Cijeli životopis pronađite ovdje.

L.B./izvor: 100posto.hr
foto:  screenshot/https://miaskarica.wixsite.com/mias


životopisMia Škaricatraženje poslakreativnostKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se