Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Čips, smoki i stipendije ma što studirali?! Nakon što ovo pročitate poželjet ćete da i vaši roditelji rade u ovoj domaćoj tvornici grickalica

MojFaks | Karijera, 02.03.2020.Čips, smoki i stipendije ma što studirali?! Nakon što ovo pročitate poželjet ćete da i vaši roditelji rade u ovoj domaćoj tvornici grickalica

Tvrtka Kanaan, vodeći proizvođač čipsa u Hrvatskoj, čija se tvornica nalazi u Donjem Miholjcu, nadomak granice s Mađarskom, početkom veljače kupila je 32 laptopa. Ne bi to, naravno, bila nikakva vijest da prijenosna računala nisu namijenjena djeci zaposlenikâ, učenicima osnovnih i srednjih škola. Dobili su ih kao poklon tvrtke u kojoj njihovi roditelji rade, besplatno. Ovo je tek početak priče.

Svi zaposlenici Kanaana, čija djeca pohađaju fakultete na sveučilištima u Hrvatskoj, imaju pravo na stipendiju u mjesečnom iznosu od 1500 kuna, bez obzira što studirali, piše Telegram.hr. Ukoliko uspješno završe studij, stipendiju ne moraju vraćati. Oni, pak, koji su upisali strojarski ili elektrotehnički fakultet, s namjerom da se nakon završetka studija zaposle u Kanaanu, primat će bespovratnu stipendiju od 3500 kuna mjesečno.


...Kolektivno oduševljenje: Hrvatska tvrtka omogućila rad od kuće svojim zaposlenicima - evo kako to funkcionira i koliko dana mogu koristiti...


Zvonko Popović, stopostotni je vlasnik Kanaana, tvrtke u kojoj radi 130 ljudi s prosječnom plaćom od oko šest tisuća kuna neto mjesečno. No uz solidne plaće, zaposlenici ove domaće tvrtke dobivaju i brojne benificije: proslave rođendana plaća firma, najbolji radnici godine dobivaju na korištenje BMW s plaćenim troškovima goriva na godinu dana, stimulacije na plaću u iznosu od 2000 kuna, stipendije za daljnje obrazovanje i usavršavanje, a nije neobično ni da najvjernijem radniku vlasnik tvrtke povodom mirovine kupi kuću.

foto: Facebook@Kanaan Snack

"Seljačko sam dijete, oca poljoprivrednika, majke domaćice i znam kako je bilo teško kad je otac morao izdvojiti dio novca da bi školovao brata i mene i znam koliko su se roditelji žrtvovali i odricali za naše školovanje. Osjećaj roditelja da ne može školovati svoje dijete jedna je od najgorih karmi", priča Popović.

Pojašnjava kako želi da radnici u njegovoj tvrtki osjete kako su cijenjeni i poštovani, jer su uložili mnogo truda, želi da na posao dolaze relaksirani, bez grča u želucu i da ne moraju razmišljati što će kada im za dvije-tri godine dijete završi srednju školu, želi ići na fakulteta, a oni, roditelji, to mu neće moći priuštiti.

...Odmah nakon diplome 7000 kuna plaće?! Da, ova hrvatska firma obećava baš to!...


"Svaki čovjek koji je ostavio dio svog vremena, svog života, radeći u Kanaanu, meni kao vlasniku iznimno je važan, ali je važan i cijelom kolektivu. I zato ih nastojim lišiti briga oko školovanja, kako njihove djece, tako i njihovog, ukoliko se žele doškolovati ili nastaviti školovanje koje su iz nekih razloga morali prekinuli ili uopće nisu mogli upisati školu ili fakultet", kaže.

Radnici s kojima smo pričali kažu kao njihov poslodavac sve primjećuje, pa je zapazio da neki zaposlenici počaste kolege kada im je rođendan, drugi to ne čine, čak skrivaju i taje, jer imaju važnijih izdataka i ne mogu si priuštiti proslavu rođendana. Popović je odlučio da firma snosi troškove kateringa za svaku proslavu rođendana. "To je moj mali doprinos radnicima da se osjećaju jednako i da ne moraju skrivati svoje rođendane zato što ne mogu platiti hranu kojom žele počastiti radne kolega", kaže Popović.

...'Diploma nije loša stvar, ali...': Domaći poslodavci otkrili kako odabiru zaposlenike i koliko im je važna vaša fakultetska diploma...


Popović kaže kako želi da se radionici u njegovoj tvornici osjećaju dobro, da budu poštovani i da osjete kako se njihov trud i zalaganje primjećuje i vrednuje. Smatra kako samo zadovoljan radnik može biti dobar radnik i kako mu pripada dio onoga što se zove profit, dio što je ostvario cijeli kolektiv i što ne može biti zasluga samo jedne osobe, a koju si poslodavci često pripisuju i prisvajaju.

Više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Telegram.hr
foto: Facebook@Kanaan Snack


Kanaančipsposlodavac iz snovastipendijefakultetobrazovanjeZvonko PopovićKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se