Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Nova hit ponuda! Ovog ljeta možeš se zaposliti u Njemačkoj na čak 3 mjeseca i provjeriti je li život ‘vani’ za tebe

MojFaks | Karijera, 03.01.2020.Nova hit ponuda! Ovog ljeta možeš se zaposliti u Njemačkoj na čak 3 mjeseca i provjeriti je li život ‘vani’ za tebe

Na Facebook stranici osječkog Student servisa osvanuo je zanimljivi oglas koji studentima nudi da se probno okušaju u sudbini velikog broja naših iseljenika - dok još studiraju.

Prvi smo pisali o velikoj vijesti da se prvi puta preko jednog hrvatskog student-servisa studentima nudi posao u inozemstvu. Tako je bjelovarska kompanija NOPUS d.o.o. preko tog područnog studentskog servisa tražila 20 studenata za jednomjesečni rad u Njemačkoj. Nakon tog, uslijedilo je još nekoliko sličnih oglasa, no sada je ovaj tip ponude dodatno proširen.

...POČELO JE: Čak i student-servisi studente šalju u Njemačku! Satnica 9 eura, plaćen put i smještaj...


Naime, EURES Hrvatska u suradnji s njemačkom službom za zapošljavanje, uredom u Kölnu, nudi studentima zainteresiranima za zapošljavanje u SR Njemačkoj priliku da ovoga ljeta najviše 3 mjeseca tijekom ljetnih praznika stječu radno iskustvo u inozemstvu.

Morate znati njemački, biti redovni student i ne biti pretjerano izbirljivi što se zaposlenja tiče...


Kako objavljuje osječki Student-servis na svojoj Facebook stranici, sve osobe, zainteresirane za rad u SR Njemačkoj tijekom ljetnih praznika, trebaju imati status redovnog studenta/redovne studentice sveučilišta ili visoke škole, dobro poznavati njemački jezik, biti raspoloživi za rad u Njemačkoj minimalno 2 mjeseca tijekom ljetnih praznika, biti raspoloživi za rad na području cijele Njemačke tj. ne inzistirati na radu u određenoj pokrajini ili gradu te prihvatiti različite poslove u različitim djelatnostima.


foto: arhiva, Pixabay

...Još jedna firma nudi posao studentima u Njemačkoj: Satnica je odlična, ali jedna stvar bi mogla biti problematična...


Prijave zainteresiranih studenata/studentica za zapošljavanje u 2020. godini zaprimaju se do 10. veljače 2020. godine, a potrebno ih je poštom dostaviti na adresu ureda EURES Varaždin.

Prije popunjavanja i dostave dokumentacije nužno je pročitati Brošuru: zapošljavanje inozemnih studenata u Njemačkoj (Merkblatt: Ferienbeschäftigung in Deutschland für Studierende aus dem Ausland) o uvjetima ove vrste rada te vlastitim potpisom na prijavnicama potvrditi upoznatost s informacijama iz brošure i spremnost na opisane uvjete rada.

Poslodavci biraju, ali studenti moraju redovito pratiti ponude


Zainteresirani njemački poslodavci prijavljuju slobodna radna mjesta tijekom ljetnih praznika njemačkoj službi za zapošljavanje. Pronađe li služba za zapošljavanje odgovarajućeg poslodavca, obavijestit će kandidata/kandidatkinju kroz ponudu za radno mjesto. Preduvjet za dobivanje ponude su ispravno upisana adresa elektroničke pošte te redovito praćenje iste. Njemačka služba za zapošljavanje potencijalnu ponudu dostavlja kandidatu/kandidatkinji putem elektroničke pošte te je na pristiglu ponudu nužno odgovoriti u što kraćem roku.

...Studentica objasnila zašto je posao za 9 eura po satu super prilika iako je ona u Njemačkoj zarađivala skoro DVOSTRUKO više...


U slučaju prihvaćanja ponude, potrebno je prije puta kontaktirati poslodavca radi potvrde dolaska i provjere svih uvjeta rada.

Komentari studenata su...


Razmišljanja studenata kao i uvijek raznolika su. Nekima je sumnjivo što ne smiju biti izbirljivi što se odabira posla tiče pa predviđaju da će "kopati kanalizaciju", dok drugi upozoravaju da je i to "bolje od konobarenja". Neki se šale pa kažu da će otići u Njemačku s novcima, a vratiti se dekintirani, dok se drugi već pozdravljaju s prijateljima uz riječi "odo ja".

Ako vas interesira ova poslovna mogućnost, više informacija možete pronaći ovdje.

L.B./foto: arhiva, Darko Ba/MojFaks


EURES Hrvatskarad u Njemačkoj3 mjesecaljetni praznicistudentski posloviKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se