Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Rock večer - Sane

10/03

Rock večer - Sane

Koncert

Sax, Zagreb

Datum i vrijeme: 10.03.2012. u 21:00
Lokacija: Sax, Zagreb
Opširnije: Rock večer - Sane

Zagrebački bend Sane u svojih 16 godina postojanja promijenio je nekoliko postava, no njegova filozofija uvijek je bila samo jedna - ljubav prema glazbi u svim njenim oblicima. U svojoj najnovijoj inkarnaciji - postava Marjanović/Krznarić/Jurić - Sane je rock-trio samo na papiru, dok u nastupu uživo ova tri vrsna vokala i multiinstrumentalista mijenjaju glazbene žanrove tokom koncerta s lakoćom vrlo nalik pop-divi koja mijenja kostime.

Uz svoje autorske skladbe na hrvatskom i engleskom jeziku, Sane tokom jednog nastupa putuje kroz muzičke dekade od pedesetih pa do danas, prelazeći bez vidljivog truda sa rocka na grunge na hard-core na drum&bass na house, metal ili pop, svakom od žanrova dajući svoj prepoznatljivi, urbani rock dodir. Nastupi Sane-a istinska su poslastica za svakog ozbiljnog ljubitelja glazbe, te uzbudljivo otkriće za svakoga tko ih je do sada propustio poslušati.

Udugo:
Sane je osnovan 1995. godine u selu Puttaparthi u indiji, gdje je kanadski producent i lovac na talente Steven Harmer otkrio dva mlada sedamnaestogodišnjaka kako sviraju svoje autorske pjesme. Omogućio im je suradnju sa Chrisom Lurch Rudykom, svjetski poznatim producentom koji je, između ostalih, surađivao i sa glazbenicima poput REM, the Cure, MC-5, Rush, Joe Satiriani, Sum 41, Neil Young, Nirvana i drugih. Njihov album prvijenac pokupio je jednoglasne lovorike svih glazbenih kritičara u zemlji te završio na drugom mjestu godišnje liste Radija 101.

U sastavu Marjanović/Tomšić, Sane je proputovao cijelu Europu, proveo godinu dana u New Yorku gdje su snimili EP za američko tržište, te proveo godinu dana u Engleskoj gdje su redovito nastupali u londonskim klubovima.

Nakon razilaženja po umjetničkim pitanjima, Sane se ponovno okuplja u sastavu Marjanović/Krznarić/Balaž, natječe se za hrvatsku pjesmu Eurovizije na Dori 2009 sa singlom “Dečko”, nastupa na Porinu na večeri posvećenoj Dinu Dvorniku, potom na velikom spektaklu na Bačvicama također posvećenom Dini Dvorniku, te izdaje spot sa obradom pjesme “Ja bih preživio”.

Odlaskom Tomasa Balaža polovicom 2010. godine, Stjepan Krznarić sjeda za bubnjeve, a u bend dolazi basist Sebastian Jurić, upotpunjavajući sadašnju postavu benda, koja je početkom godine krenula u nove kreativne pobjede - izdavanje spota za autorsku pjesmu “Vila” pod pokroviteljstvom Menart Recordsa. Uz stalnu gažu u Zagrebačkom klubu Sax, Sane trenutačno priprema dva albuma sa svojim autorskim skladbama - jedan na hrvatskom i jedan na engleskom jeziku, te nastupa na svim mjestima gdje je urbana rock-glazba još uvijek dobrodošla.

Suradnje:
Tokom svoje bogate povijesti, bend i njegovi članovi nakupili su impresivnu listu suradnji sa domaćim i stranim glazbenicima, uključujući i Majke, Pipse, Divlje Jagode, Rajka Dujmića, Andya Gilla (Gang of Four), Plavu travu zaborava, Massima, Edu Maajku, Brk (Parni valjak), Miru Buljana, Olivera Dragojevića, Chrisa Lee-a (Downset), Bareta, Folkestru, Tonya Centinskog, Žanamari Lalić, Davora Gopca (Psihomodo pop), Nedu Parmač (Feminem), Kino-klub, Leu Deklevu, TBF i mnoge druge.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se