Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Prekinuta blokada Filozofskog fakulteta u Rijeci

MojFaks | Događanja, 07.12.2009.Prekinuta blokada Filozofskog fakulteta u Rijeci

Plenum Filozofskog fakulteta u Rijeci 6. prosinca je odlučio privremeno prekinuti studentsku kontrolu nad fakultetom, odnosno odlučio se za suspenziju blokade.

Tako su se riječki studenti poveli za kolegama iz Splita, Pule i Zagreba.

U nastavku prenosimo izjavu za medije.

"Na takvu odluku odlučili smo se iz objektivnih razloga. Naime, smatramo da je pred nama duži proces borbe, utvrdili smo da za potpuno javno financirano visoko obrazovanje zapravo ima novaca, ali ne i političke volje, stoga zaključujemo da je borba prije svega politička, a svaka politička borba ima svoj proces i različite faze kroz koje mora proći.


Ovom, drugom blokadom, usavršili smo se u artikulaciji našeg zahtjeva za potpuno javnim visokoškolskim obrazovanjem, još čvršće smo se povezali s kolegama i kolegicama iz drugih gradova, te smo ostvarili jednu bitnu pobjedu u Puli – Senat Sveučilišta u Puli je na svojoj sjednici podržao studentski zahtjev za potpuno javnim financiranim visokoškolskim obrazovanjem, te se nadamo da će to biti samo jedna u nizu od slijedećih službenih podržavanja našeg zahtjeva od strane sveučilišnih i fakultetskih instanci širem Hrvatske. Osim ovog bitnog momenta, uspjeli smo ukazati javnosti na komercijalizirajući i, samim time. destruktivni karakter novog prijedloga zakona od strane povjerenstva za izradbu prijedloga zakonskog okvira promjena u visokoškolskom obrazovanju.


Htjeli bi se osvrnuti na još dvije stvari, pozdravljamo sa smiješkom na licu kolege i kolegice s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu koji su inicirali prosvjed
pred Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa, te nas radosti činjenica povezivanja radnika i seljaka s nama, studentima i studenticama, u borbi za pravednije društvo.

Nastavljamo sa svim započetim aktivnostima, obećajemo da nećemo posustati svima onima koji u nama vide nadu za pravednije sutra, te onima koji bi htjeli da padnemo na koljena."

Pročitajte još:
Nakon 12 dana izglasan prekid blokade Filozofskog fakulteta u Zagrebu


studentski prosvjedifilozofskištrajkblokada fakultetastudentiKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se