Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vlada dala suglasnost za isplatu 'braniteljskih' stipendija

MojFaks | Akademska četvrt, 06.07.2016.Vlada dala suglasnost za isplatu 'braniteljskih' stipendija

Vlada je danas na sjednici dala suglasnost na odluku o isplati trećine prošlogodišnje neto dobiti Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Radi se o 12,3 milijuna kuna koje će se isplatiti u obliku stipendija djeci stradalih, zatočenih ili nestalih branitelja.

Upravni odbor Fonda je, kazao je ministar branitelja Tomo Medved, na sjednici 15. lipnja utvrdio je da je neto dobit Fonda nešto manja od 37,1 milijun kuna te je donio odluku da se trećina toga novca, u iznosu od 12,3 milijuna kuna dodijeli Fondu za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata radi ostvarivanja prava na stipendiju.

...Ekskluzivno doznajemo: Sljedeći tjedan rezultati natječaja za 'braniteljske' stipendije...


Na taj način će djeca članova obitelji smrtno stradaloga, zatočenoga ili nestaloga hrvatskog branitelja i djece HRVI iz Domovinskog rata  i dragovoljaca iz Domovinskog rata dobiti stipendije za srednjoškolsko obrazovanje i studiranje na fakultetu.

L.B./izvor: Nacional
foto: arhiva/Facebook


braniteljska stipendijaTomo MedvedFond za stipendiranje hrvatskih branitelja i djece branitelja iz Domovinskog rataKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se