Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Sveučilište dijeli tablete: Žele omogućiti svim studentima nesmetan pristup ONLINE nastavi!

MojFaks | Akademska četvrt, 25.09.2020.Sveučilište dijeli tablete: Žele omogućiti svim studentima nesmetan pristup ONLINE nastavi!

Nova akademska godina je pred vratima, a kako će se nastava održavati zavisi od fakulteta do fakulteta.

Nakon što je ljetni semestar protekao u online obliku, kako će izgledati ovaj koji predstoji zavisi od epidemiološke situacije. Iako su se studenti načekali konkretnih informacija o načinu izvođenja nastave, sada je situacija ipak malo jasnija. Pojedini s nastavom počinju uživo, drugi pak online, a neka sveučilišta će sprovoditi hibridni model nastave.
 

Među njima je i Sveučilište u Rijeci, koje je već krajem sedmog mjeseca studente obavijestilo da najesen mogu očekivati kombinaciju online i izravne nastave. Kumulativno na cijelom studijskom programu obujam online izvođenja nastave ne smije prelaziti 40 posto. Na obaveznim kolegijima omogućavaju se online oblici nastave u obujmu do 40 posto nastavnih sati, a na izbornim kolegijima do 100 posto nastavnih sati, priopćili su tada sa Sveučilišta. 

...Hoćete li i vi najesen na 'hibridna' predavanja? Jedno domaće sveučilište odlučilo kako će izgledati NOVO LICE nastave na fakultetima...

 
Odvijanje nastave u online obliku, ukazalo je i na problem neadekvatnih uvjeta u kojima studenti žive kao i problem nedostatka opreme kako bi pratili nastavu i aktivno sudjelovali u izvršavanju svojih obaveza. Kako bi malo popravili situaciju, članovi Senata Sveučilišta u Rijeci  usuglasili su i da se u svrhu omogućavanja nesmetanog pristupa online nastavi u akademskoj godini 2020./2021. provede nabava sto tableta.

"Tableti će biti raspoloživi za namjensko korištenje studentima slabijeg socioekonomskog statusa temeljem provedenog natječaja, odnosno javnog poziva za iskaz interesa. Ukoliko se utvrdi da je potreba za nabavom tableta veća od prethodno utvrđene, odobrit ćemo nabavu još uređaja", kaže rektorica prof. dr. Snježana Prijić Samaržija.

A.Z.
foto:MojFaks/arhiva


studentionline nastavatabletiSvučilište u RijeciKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se