Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Akademska četvrt

Kako je slovenskom studentu Erasmus pomogao u Hrvatskoj

Objavljeno 17.07.2019. u Akademska četvrt

Denis Turk, student treće godine politologije na Fakultetu za družbene vede u Ljubljani, prošle godine prilikom prijavljivanja na Erasmus odlučio se upravo za Hrvatsku. Osim što mu je to pomoglo pri učenju jezika i upoznavanja nove države, zbog studentske razmjene vrata su mu se poprilično brzo otvorila – u samoj slovenskoj ambasadi u Zagrebu.

Boris Jokić komentirao rezultate matura: 'To je rezultat obrazovne politike koja se sustavno zanemaruje'

Objavljeno 12.07.2019. u Akademska četvrt

Boris Jokić, bivši voditelj Ekspertne radne skupine i voditelj Kurikularne reforme, na gostovanju emisije N1 u četvrtak komentirao je kako ga loši rezultati matura nisu začudili, a uzrok takvih rezultata vidi u dvije stvari.

FPZG izdao priopćenje: 'Prilično smo iznenađeni plasiranjem netočnih i neprovjerenih informacija o 'ukidanju' kolegija'

Objavljeno 11.07.2019. u Akademska četvrt

Ovih dana u javnosti se digla prašina kada je Fakultet političkih znanosti najavio ponovno 'ukidanje' kolegija Istraživačkog novinarstva. Kolegij, koji se inače izvodio na trećoj godini Novinarstva, neće se izvoditi u akademskoj godini 2019./2020., a dekan FPZG-a Zoran Kurelić u priopćenju za medije objasnio je i zašto.

Student politologije postao 'CEO for One Month': 'FPZG ne pruža ovakve prilike svojim studentima'

Objavljeno 08.07.2019. u Akademska četvrt

Već smo u par navrata pisali o peticiji koja je pokrenuta kako bi i Hrvatska napokon postala članicom Europskog sveučilišnog Instituta (EUI) te o tome kako je na inicijativu jednog studenta ta peticija i prošla kod Ministarstva. Ovoga puta otkrili smo tko je taj poduzetni student četvrte godine politologije – Roko Koštan.

Ministarstvo ni samo nije znalo gdje je problem: Prvo su mladi bili nezainteresirani, a sada je problem u financiranju članstva u EUI

Objavljeno 05.07.2019. u Akademska četvrt

Student Roko Koštan je zajedno s potporom profesora na FPZG-u Igora Vidačaka uspio u svom naumu – hrvatska akademska zajednica se službeno priključuje Europskom sveučilišnom Institutu, i to početkom 2020. godine.

Nakon javnog savjetovanja prihvaćen novi Pravilnik o ostvarivanju prava na studentski smještaj: Donosimo vam SVE izmjene

Objavljeno 01.07.2019. u Akademska četvrt

Studentski centar objavio je jučer novi Pravilnik o uvjetima i načinima za ostvarivanje prava na studentski dom, koji je početkom lipnja prošao kroz javno savjetovanje. Uspoređujući s prethodnim Pravilnikom, najviše je izmjena bilo na području dodatnih bodova namijenjenim studentima roditeljima i studentima s poteškoćama, a za dobitnike Rektorove nagrade, kao i izvrsne maturante, ipak je odlučeno da će ostvariti 100 dodatnih bodova manje nego prethodnih godina.

U Japanu ovaj put nisu namještali ispite: Žene na prijemnom uspješnije od muškaraca!

Objavljeno 28.06.2019. u Akademska četvrt

Prvi put u sedam godina žene su ostvarile viši rezultat od muškaraca na prijemnom ispitu. Naime, ove godine u Japanu su ispiti ocjenjivani pošteno.

Ljubitelji vinove loze, imamo sjajan faks za vas!

Objavljeno 26.06.2019. u Akademska četvrt

Od ove godine Sveučilište u Splitu dobiva dva preddiplomska sveučilišna studija. Riječ je o Mediteranskoj poljoprivredi te Hotelijerstvu i gastronomiji koji se pokreću u Makarskoj.

Nitko od studenata se ne žali nadležnima zbog kašnjenja ispita, a Ministarstvo pere ruke od situacije: 'To je isključivo odgovornost visokih učilišta'

Objavljeno 19.06.2019. u Akademska četvrt

"U visokom obrazovanju ne postoji takav tip prosvjetne inspekcije koji bi pratio/nadzirao visoka učilišta u provedbi ispita. Ovo je isključivo dio akademske nadležnosti i odgovornosti visokih učilišta", objasnilo nam je Ministarstvo znanosti i obrazovanja u mailu, kada smo ih upitali kako se rješavaju žalbe studenata na objavljivanje rezultata ispita nakon propisanog roka od pet dana.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se