Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Sinjski studenti nezadovoljni jer imaju besplatan prijevoz za vrijeme nastave, ali ne i tijekom ispitnih rokova

MojFaks | Akademska četvrt, 18.01.2019.Sinjski studenti nezadovoljni jer imaju besplatan prijevoz za vrijeme nastave, ali ne i tijekom ispitnih rokova

Studenti iz Sinja imat će dodatni stres za vrijeme ispitnih rokova i to onaj financijske prirode. Naime, tijekom nastave oni imaju besplatan prijevoz autobusom do Splita, a sada je gradonačelnica Sinja donijela odluku da studenti sami moraju financirati prijevoz u vrijeme ispita. I zbog toga su mnogi primorani boraviti u Splitu.

Već drugu godinu zaredom redoviti studenti s područja grada Sinja imaju besplatan prijevoz kojeg u potpunosti subvencionira grad Sinj, a ove godine je ista odluka izazvala popriličnu buru, piše Dalmacija News. Zaključak je to koji se iščitava iz odluke gradonačelnice Sinja, Kristine Križanac u kojem piše kako besplatan prijevoz vrijedi: "...u razdoblju od 7. siječnja do 25. siječnja 2019. godine i od 4. ožujka do 14. lipnja 2019. godine...".

Izvor: Unsplash

Na odluku gradonačelnice jako je brzo reagirao sinjski student Domagoj Bazina koji je u svom tekstu gradonačelnici poručio kako, iako studenti nemaju nastavu, primorani su boraviti u Splitu i koristiti sadržaje za učenje kako bi uspješno položili ispite te dodaje: "...u vrlo stresnom razdoblju polaganja ispita i učenja, mislim da nije ispravno da se studenti dodatno brinu o financijskim izdatcima koje će uzrokovati svaki izlazak na ispit".

...I njima vožnja za 'dž': Studenti ovog malog slavonskog grada besplatno će putovati u Zagreb...


Prema pisanju portala Dalmacija News, reagirao je i MOST-ov gradski vijećnik Frano Boko koji se priopćenjem za javnost osvrnuo na tu odluku te apelirao gradonačelnici da vrijeme prolongira i omogući s besplatnim, subvencioniranim prijevozom cijelu akademsku godinu za redovite studente.

...Odlične vijesti: Za studente ovog domaćeg sveučilišta sada besplatan prijevoz električnim autobusom...


"Gradskog vijećnika Mosta nezavisnih lista Franu Boku zanima zbog čega se Sinjska gradonačelnica boji odgovoriti Sinjskim studentima, kada se već nije bojala donijeti odluku u kojoj Grad Sinj neće sufinancirati troškove prijevoza za vrijeme ispitnih rokova u periodu od 25. siječnja do 04.ožujka kao i razdoblju nakon 14. lipnja. U tim teškim vremenima za studente u kojima je većina dana oduzeta učenjem i stalnim putovanjima u Split, Grad Sinj im još otežava i ovako tešku situaciju i stvara im dodatne financijske troškove putovanja. Gradonačelnice maknite ovaj dodatni financijski teret s leđa studenata i njihovih roditelja te im omogućite besplatan prijevoz u ovoj akademskoj godini.", napisao je Frano Boko u priopćenju.

Studenti iz Sinja nezadovoljni su jer se sada dodatno moraju živcirati, ali i ostajati u Splitu za vrijeme rokova... izvor: Wikipedia

Iako je prošle godine tek "premijerno", na amandman MOST-a nezavisnih lista, na snagu stupila odluka koja je veliku brigu svrgnula s leđa obitelji sinjskih studenata u toj istoj koja je krenula vrijediti od početka 2018. godine razdoblje subvencioniranja bilo je od 26. veljače do 15. lipnja, što je rasplet sličan ovogodišnjoj odluci jer se i prošle godine izbjeglo subvencioniranje u razdoblju trajanja ispitnih rokova. Vrlo vjerojatno manje primjetno s obzirom na tek prvo izdanje te odluke...

Ivana Petrić
izvor: Dalmacija News
foto: Unsplash


prijevozbesplatan prijevozsinjski studentiispitni rokoviKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se