Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pazite da ne poljubite vrata! Ako planirate 'skoknuti' do faksa morate se najaviti 2 dana ranije i ispuniti OVAJ obrazac – svaki put...

MojFaks | Akademska četvrt, 29.09.2020.Pazite da ne poljubite vrata! Ako planirate 'skoknuti' do faksa morate se najaviti 2 dana ranije i ispuniti OVAJ obrazac – svaki put...

Studente jednog zagrebačkog fakulteta dočekala je obavijest o još malo potrebnih 'papira' za posjet matičnoj instituciji.

Prošlo je skoro mjesec dana otkako je Studentski zbor Ekonomskog fakulteta objavio službenu odluku dekana Jurice Pavičića prema kojoj se na tom fakultetu ukidaju papirnati indeksi. No, čini se da na ovome fakultetu potrebne papirologije nikad dovoljno.

...Studenti Ekonomije ponovno 'opleli' po svom faksu: 'Ipak je moguće položiti ispit bez gubljenja vremena na upis ocjene i čekanja u redu...'...


Ekonomski fakultet najavio je početak novog semestra u online okruženju, dok će se samo nekolicina kolegija odvijati uživo. Stoga, je dolazak studenata u prostorije fakulteta znatno reduciran. Otkako je epidemija koronavirusa prisutna, propisane su mjere kojih se studenti, profesori i zaposleni na fakultetima moraju pridržavati: mjerenje temperature, nošenje maski, održavanje higijene i potrebnog razmaka jedne su od najbitnijih.

Prije nekoliko dana Ekonomski fakultet obavijestio je svoje studenate da odsad svoj dolazak moraju najaviti 48 sati ranije putem formulara te sa sobom ponijeti ispunjeni obrazac. Prilikom svake posjete fakultetu potrebno je iznova ispuniti i najavu i obrazac koji je, kako su naglasili, besplatan.

foto: Screenshot @EFZG

Kako se može vidjeti, da bi ušli u zgradz Fakulteta, studenti moraju pružiti osnovne osobne informacije, najaviti datum dolaska, razlog dolaska i s kojim profesorom će se sastati. Također, ispunjavaju dio vezan za putovanja u rizične zemlje, potencijalni kontakt s oboljelim od koronavirusa, kao i jesu li imali povišenu temperaturu.

foto: MojFaks/privatna arhiva

...S faksa tvrde da je sve super – studenti se baš i ne slažu: Je li OVO prava istina o online predavanjima na zagrebačkoj Ekonomiji?...


"Kužim da je korona, ali baš se 48h prije najaviti. Okej je ostaviti podatke na ulazu, to još mogu shvatiti, ali ovo sve drugo je malo previše. Kao da u Sigurnosnu obavještajnu agenciju idem", rekla nam je jedna studentica Ekonomskog fakulteta.

...Da im bude manji šok! Ove godine brucoši Ekonomije za 'KRVAVI ISPIT' pripremaju se i prije početka nastave...


A sa njom je suglasna još jedna kolegica. "Mislim da su to napravili kako bi smanjili nepotrebno okupljanje ekipe, a i da pokažu kako su "osviješteni" i kako paze i drže pod kontrolom 'COVID-situaciju'. Bezveze mi je taj rok 48h ranije", komentirala nam je studentica završne godine.

S obzirom na to da se prilikom svake posjete fakultetu treba nositi isprintani obrazac, izgleda da se na Ekonomskom fakultet usprkos online nastavi, ostalo odvija dobrim starim papirnatim putem.

A.Z.
foto: efzg.unizg.hr


studentinajavaulazak u zgraduobrazacdokumentiEkonomski fakultetKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se