Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Opa! Pogledajte kako će izgledati najsuvremeniji kampus u Hrvatskoj: 5 zvjezdica zadovoljit će i najrazmaženije studente... FOTO

MojFaks | Akademska četvrt, 30.04.2020.Opa! Pogledajte kako će izgledati najsuvremeniji kampus u Hrvatskoj: 5 zvjezdica zadovoljit će i najrazmaženije studente... FOTO

U izgradnji je jedan od najsuvremenijih studentskih kampusa u Hrvatskoj: omogućit će smještaj za 1445 studenata koji će zasigurno biti oduševljeni izgledom i pogodnostima suvremenog kampusa izgrađenoga po najvišim standardima.

U Osijeku niče studentski grad s pet zvjezdica. Uz već postojeće fakultete, kampus će dobiti najsuvremeniji studentski dom u Hrvatskoj.

"Strategija razvoja Sveučilišta upravo ide u tom pravcu gdje će svi fakulteti osječkog Sveučilišta biti u kampusu", rekao je Vlado Guberac, rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera.

foto: screenshot@RTL

Bez obzira na koronu, gradnja nije zaustavljena. Radnici bez prestanka uređuju sobe, kupaonice i učionice, a pritom poštuju fizičku udaljenost.

Modernizirani studentski kampus s najvišim standardima


Veliki je dio zgrade prekriven fotonaponskim ćelijama što znači da je ova pametna zgrada samoodrživa. Ona zagrijava toplu vodu za tuširanje, grije prostorije, ali i proizvodi vlastitu električnu energiju.

foto: screenshot@RTL

foto: screenshot@RTL

Višak te energije davat će građanima, natrag u mrežu, a kiša koja pada skuplja se u bazenima iz kojih će stizati voda koju će studenti puštati kao vodu iz kotlića.

"Vodimo računa da će sada ovdje živjeti 1300 studenata. Ne samo studirati, nego svaki dan živjeti. Pa ćemo se pobrinuti za sportske terene i sve ono što je potrebno za život mladih", rekao je Drago Šubarić, dekan Poljoprivredno-tehničkog fakulteta za RTL.

foto: screenshot@RTL

Oduševljenje novim modernim domom ne krivaju ni studenti, ponajprije oni koji dolaze izvan Osijeka.

"Sjajna stvar za nas studente. Pogotovo za nas koji dolazimo izvan Osijeka. Dakle, sve nam je blizu, od faksa, čitaonica, prostor za druženje, prostor za učenje, menza, fitness...", kaže studentica Mirjana za RTL.

V.S./Izvor: RTL
foto: screenshot@RTL


studentski domstudentski gradOsijekKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se