Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Ekskluzivno doznajemo: Sljedeći tjedan rezultati natječaja za 'braniteljske' stipendije

MojFaks | Akademska četvrt, 01.07.2016.Ekskluzivno doznajemo: Sljedeći tjedan rezultati natječaja za 'braniteljske' stipendije

Čini se da će se napokon rasplesti i ova zavrzlama vezana uz dodjelu 'braniteljskih' stipendija. No, je li sada prekasno?

I danas nam je na redakcijski mail stiglo pismo kolegice Ivane, koja je zajedno s drugim kolegama, prošloga tjedna medijima slala apel da se istraži gdje je "zapelo" s "braniteljskim" stipendijama. Odgovor iz Ministarstva branitelja nije ju zadovoljio pa nas je zamolila da pokušamo doći do više informacija.

U razgovoru s ministrom branitelja Tomom Medvedom i jednim od nekoliko novoizabranih članova Upravnog odbora Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja i djece branitelja iz Domovinskog rata, Miodragom Demom, saznali smo dobre vijesti koje će razveseliti sve koji željno očekuju rezultate natječaja.

Kao što je navedeno u dopisu iz Ministarstva branitelja koji je stigao kolegici Ivani na e-mail adresu "procedura koja prethodi objavljivanju rezultata zahtijeva suglasnost nadležnih institucija i Vlade Republike Hrvatske". Dobra je vijest da je ova procedura zadovoljena stoga se čeka samo rasprava na sljedećoj sjednici Vlade.

"Prikupili smo suglasnost svih potrebnih i sljedeća je na redu Vlada", rekao nam je Medved, ministar branitelja i novoizabrani član Upravnog odbora Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja i djece branitelja iz Domovinskog rata. "Sljedeći tjedan na sjednici Vlade raspravljat će se i o ovome. To je jedna od točaka dnevnog reda."

Nakon toga, saznajemo, objavit će se konačna lista kandidata koji su zadovoljili uvjete te će se krenuti i s isplatom. Tražili smo potvrdu informacije da se radi o sljedećem tjednu kao periodu u kojemu će se objaviti službeni rezultati prošlogodišnjeg natječaja te nakon toga krenuti s isplatama što nam je potvrđeno od strane našeg sugovornika, Tomislava Medveda.

Miodrag Demo potvrdio nam je svoju spremnost da se cijeli problem napokon riješi, na olakšanje svih studenata. "Ja sam samo član Upravnog odbora i kao takav čekam poziv predsjednika Upravnog odbora", pojasnio je.

Medved je dodao kako je radio sve što je bilo u njegovoj mogućnosti kako bi se što prije riješio ovaj problem (obratio se čak i premijeru Tihomiru Oreškoviću prije posljednjih političkih turbulencija i preslagivanja koja su dovela do "pada" Vlade), no tek se sada napokon očekuje rješavanje ovog problema.

Na kraju je zamolio da svim studentima poručimo da je uz njih, da ih podržava i bodri te da je svjestan da su imali zbilja tešku godinu.

S obzirom na probleme s dodjelom državnih stipendija, nenajavljenu hibernaciju Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu pa na kraju i ovo odugovlačenje oko objave rezultata natječaja za "braniteljske" stipendije, nismo mogli, a da se ne složimo s ministrom.

L.B./foto: Facebook@Tomo Medved


Ministarstvo braniteljaTomo MedvedFond za stipendiranje hrvatskih branitelja i djece branitelja iz Domovinskog ratarezultati natječajasjednica VladeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se